Šport > Nogomet
130 ogledov

Nova različica covida-19 že v evropskem klubskem nogometu

Epa
Na Portugalskem so potrdili več okužb z novo koronavirusno različico.

Trinajst prijavljenih primerov okužb s covidom-19 pri portugalskem nogometnem klubu Belenenses je povezanih z novo različico novega koronavirusa omikron, ki so jo nedavno odkrili v Južni Afriki, je danes sporočil portugalski nacionalni zdravstveni inštitut, poročata francoska tiskovna agencija AFP in nemška tiskovna agencija dpa.

Virus so našli pri 13 igralcih in drugih članih prvoligaškega nogometnega kluba Belenenses, je danes povedala generalna sekretarka zdravstvenega inštituta Graca Freitas, poroča časnik Publico.

Freitasova je poudarila, da so prizadeti izolirani in niso resno bolni. Da bi preprečili širjenje nove različice virusa, je inštitut za javno zdravje na Portugalskem odredil strožje karantenske ukrepe in nadaljnje testiranje.

Portugalski nogomet se je v soboto zvečer znašel v središču svetovne medijske pozornosti zaradi dogajanja na ligaški tekmi, ko bi se v mestnem derbiju morala pomeriti lizbonska kluba Belenenses in Benfica.

Zaradi izbruha okužb s covidom-19 je Belenenses imel na voljo zgolj devet igralcev, od tega dva vratarja. Portugalska zveza tekme ni odpovedala ali preložila, ampak odločila, da se zelo oslabljeni Belenenses mora pomeriti z lizbonskim velikanom.

Tekmo primeire lige je sodnik Manuel Mota da Silva prekinil šele v drugem polčasu, v 48. minuti pri izidu 0:7 za Benfico, potem ko so pri Belenensesu po poškodbi enega od igralcev ostali zgolj s šestimi nogometaši.

Na portugalskem zdravstvenem inštitutu so potrdili, da je bil eden od igralcev Belenensesa pred kratkim v Južnoafriški republiki, kjer je bila prvič zaznana različica omikron.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.