Šport > Nogomet
0 ogledov

Nova sramota Juventusa

Catania je proti Juventusu slavila šele drugo zmago v prvenstvu. (Foto: Reuters)
1/13
Žurnal24 main
Nogometaši Catanie so v Serie A v Torinu z 2:1 na kolena spravili Juventus in mu prizadejali že peti letošnji poraz. Krizi stare dame ni videti konca. Inter je v večerni tekmi z 1:0 ugnal Lazio.

Nogometaši Juventusa še poglabljajo rezultatsko krizo. Po izpadu iz Lige prvakov so v Serie A doživeli peti poraz.

Tokrat jih je kar sredi Torina z 2:1 porazila zadnja Catania! Gostje so povedli po enajstmetrovki v 23. minuti, ki jo je skrivil Tiago. Jorge Andres Martinez je moral prvi strel z bele točke po sodniški odločitvi ponoviti, a je bil tudi v drugo uspešen. 0:1 je bil tudi izid polčasa. Črno-beli, ki zasedajo tretje mesto na lestvici, za drugim Milanom zaostajajo za eno, za vodilnim Interjem pa za šest točk, so v drugem delu pritisnili na gol do 16. kola najslabšega moštva lige in v 68. minuti izenačili. Matias Silvestre je z glavo podal žogo do Hasana Salihamidžića, ta se je izmuznil zanki nogometašev Catanie, ki so pričakovali, da bo sodnik dosodil nedovoljeni položaj in z bližine učinkovito zaključil akcijo. Juventus je v nadaljevanju pritisnil na gol gostov, ki so pred tem v 16. kolih zbrali le devet točk, a so navijači namesto izenačenja doživeli šok. Gol za zmago nogometašev s Sicilije z 2:1 je v enem izmed redkih poskusov dosegel Mariano Julio Izco. Nova katastrofa za Juventus in domačega trenerja Cira Ferraro.

Kljub porazu Juventus ostaja na tretjem mestu, Ferrara pa tudi po tretjem zaporednem porazu ne razmišlja o odstopu. Po tekmi se je slednji zatekel k metaforam: "Ljubim morje, a naše je zajela nevihta. ne želim zapustiti barke. Odpoved mi ne pade na kraj pameti."

 

Pred tekmo so za nekaj napetosti poskrbeli navijači domačega moštva, ki so pred tekmo z jajci obmetavali klubski avtobus z nogometaši, za čas tekme pa pripravili nov repertoar rasističnih izpadov.

 

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

Lestvica:
1 Inter 39 točk
2. Milan 31 (-1)
3. Juventus 30
4. Roma 28
5. Parma 28
14. Udinese 18
15. Livorno 18
16. Lazio 16
17. Bologna 16 (-1)
18. Atalanta Bergamo 13 (-1)
19. Catania 12
20. Siena 12

 

Inter beži
Vodilni na lestvici Inter je v večerni tekmi gostil rimski Lazio in vknjižil že 12 zmago v sezoni, sinje modri pa sedmi poraz. Mož odločitve je bil Samuel Eto'o, ki je v 14. minuti postavil izid srečanja 1:0 za Inter. Akcijo za zadetek je začel Maicon, ki je prodrl v napad in na desni strani našel samega Dejana Stankovića. Srbski nogometaš je slabo podal v sredino a prišel do odbite žoge, ki jo je še enkrat podal na oddaljeno vratnico do Samuela Eto'oja. Kamerunec je zadel z drugega poskusa in Interju prinesel novo zmago, s pomočjo katere so črno-modri mestnim tekmecem in drugemu na lestvici Milanu, ki ima tekmo manj, pobegnili na osem točk. Rene Krhin (Inter) je bil uvrščen v moštvo a mu Jose Mourinho ni ponudil priložnosti.

Serie A, 17. kolo:
Roma : Parma 2:0 (2:0)
Burdisso (48), Brighi (90)
RK: Paci (87/Parma)

Juventus : Catania 1:2 (0:1)
Salihamidžić (66); Martinez (23/11-m), Izco (86).

Livorno : Sampdoria 3:1 (1:1)
Rivas (39), Danilevičius (47, 90); Cassano 15.

Napoli : Chievo 2:0 (1:0)
Hamšik (7/11-m), Quagliarella (87).

Palermo : Siena 1:0 (1:0)
Cavani (41)

Inter : Lazio 1:0 (1:0)
Eto'o 14.

Preloženo:
Fiorentina : Milan
Bologna : Atalanta
Udinese : Cagliari
Genoa : Bari

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.