Šport > Nogomet
18 ogledov

Nova stavna afera na Hrvaškem

Danes ni bilo takole: BBB namreč stavkajo in jih ni bilo na slavje. (Foto: Saša
1/2
Žurnal24 main
Hrvaški športni dnevnik Sportske novosti (SN) je objavil dokumente nemških preiskovalcev, ki dokazujejo, da je bila lanska prva tekma finala pokala med Dinamom in Hajdukom nameščena.

Na omenjeni tekmi je Dinamo s 3:0 ugnal večne tekmece iz Splita. Za zmago Zagrebčanov je dvakrat zadel napadalec Mario Mandžukić, ki je pred časom zapustil hrvaško prestolnico in se preselil v Nemčijo k Wolfsburgu. Glavno besedo pri nameščanju naj bi imeli športni direktor Dinama Zoran Mamić, sicer brat alfe in omege zagrebškega kluba Zdravka – Ante Šapina, UEFA ga že preiskuje v zvezi z nekaterimi drugimi sumljivimi izidi –, ter sodnik Bruno Marić. "Delilec pravice" je na srečanju nase opozoril s kar nekaj sumljivimi odločitvami. Med drugim je že v prvem polčasu izločil dva igralca Hajduka in dosodil najstrožjo kazen za Dinamo. "V šoku sem. Človeka, ki naj bi me podkupil, sem videl dvakrat v življenju. Imam ženo in otroke, živim v mestu z 9000 prebivalci. Kako naj grem zdaj na cesto?" je vse obtožbe že zanikal sodnik Marić.

V šoku sem. Človeka, ki naj bi me podkupil, sem videl dvakrat v življenju. Imam ženo in otroke, živim v mestu z 9000 prebivalci. Kako naj grem zdaj na cesto?
Bruno Marić

SN še dodajajo, da naj bi bil v afero vpleten tudi "Dragan iz Slovenije", ki naj bi opravljal vlogo kurirja. Za svoje delo naj bi prejel kar 35 tisoč evrov. Vse skupaj pa naj bi se na azijskih stavnicah obrnilo v milijon in štiristo tisoč evrov. Nemci, ki so udeležencem prisluškovali prek njihovih mobilnih telefonov, so že zaslišali Zorana Mamića. V kratkem bodo delo nadaljevali hrvaški policisti. O vsem skupaj je že obveščena tudi Hrvaška nogometna zveza (HNS).

Nadaljevanje "akcije Offside"
Na Hrvaškem je stavniška afera sicer izbruhnila že junija, ko so policisti začeli tako imenovano akcijo Offside. Naj spomnimo, da sta glavna osumljenca slovenska državljana Dino Lalić in Admir Suljić. Očitno pa je nova afera okoli nameščanja izida na srečanju med Dinamom in Hajdukom le nadaljevanje omenjene akcije. Na stave pa nismo imuni niti v Sloveniji. Pred dnevi je nemška državna televizija ADR sporočila, da je sumljiva prva tekma kvalifikacij za Evropsko ligo med ljubljansko Olimpijo in bosanskim Širokim Brijegom. Slednji so tekmo v Domžalah dobili z 2:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.