Šport > Nogomet
20 ogledov

Nova zmaga Mourinha: Adijo, Valdano

Valdano (desno) bo moral oditi iz Reala. Mourinho si tako obeta mirnejše čase .. Žurnal24 main
Florentino Perez, predsednik Real Madrida, je v sredo ob 21. uri sporočil, da generalni direktor Jorge Valdano ni več član madridskega kluba. Razlog? Nepremostljive razlike s Josejem Mourinhom.

Po razrešitvi je Valdano povedal, da z Mourinhom že kar nekaj časa nista govorila. "Že veliko časa nisva govorila, seveda sva se kot lepo vzgojeni osebi pozdravila, če sva se srečala." Pravi, da znotraj kluba ni imel namena ustvarjati bojišča. "Že pred časom sem predlagal, da se skupaj usedemo in pogovorimo vsi trije, jaz, Perez in Mourinho, toda očitno do tega ni moglo priti." Zdaj že nekdanji generalni direktor pravi, da ne ve, kakšne namene je imel Mourinho, da pa je sam le želel nekoliko umiriti napeto ozračje nad klubom iz Madrida.

Kako se je začelo?
Nesoglasja med Mourinhom in Valdanom so se začela po tekmi med Realom in Sevillo, ko je Mourinho, jezen na sodnika, dejal, da klub ne stoji za njegovimi besedami. S prstom je portugalski strateg takrat kazal na Valdana.

Drugi spor med Mourinhom in Valdanom je prišel po tekmi med Almerio in Realom. The Special One je zahteval novo okrepitev po poškodbi Gonzala Higuaina. Valdano je takrat Mourinhu preko medijev odgovoril: "Imeli smo napadalca, toda ta je sedel na klopi (Valdano je imel v mislih Karima Benzemaja, op. p.)." Mourinho je po novem sporu zahteval, da Valdano ne potuje na gostovanja in da ne sodeluje na treningih v Valdebebasu (trening kamp Reala).

Zadnji spor sega v čas, ko se je Mourinho začel izogibati tiskovnim konferencam. Valdanu to ni bilo všeč, svetovalec Mourinha Eladio Parames pa je Valdanu preko medijev odgovoril: "Mourinho z mediji govori, ko je to potrebno. Valdano predstavlja klub, ne mnenje trenerja."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.