Šport > Nogomet
42 ogledov

Novaković: Brez kalkulacij!

milivoje novaković slovenija nogometna reprezentanca Simon Maljevac
"Če osvojimo šest točk, smo lahko do konca v igri za drugo mesto, saj bo imela tudi Švica kar nekaj dela z Estonci," upanja na neposredno uvrstitev na Euro 2016 še vedno ni izgubil reprezentančni napadalec Milivoje Novaković.

"V tem trenutku težko govorim o odstotkih možnosti za nastop na tekmah proti Litvi in San Marinu. Skupaj z reprezetančno zdravniško službo sem naredil vse, da se poškodba čim prej pozdravi. Vodstvu reprezentance se zato lahko le zahvalim. Cele dneve sem prebil na terapijah in okrevanje poteka hitreje od napovedi," je svoje trenutno zdravstveno stanje opisal reprezentančni napadalec Milivoje Novaković, ki potihem upa, da bo do petka nared.

"Nasprotniki vedo s kakšno poškodbo se ubadam. Seveda je nekaj povsem drugega, ko pride do kontaktov na treningih in tekmah. Meni je pomembno, da sem v teh pomembnih trenutkih do konca skupaj z izbrano vrsto. Tudi če bom izven igrišča, bom fante spodbujal na vso moč."

Najučinkovitejši posameznik aktualne reprezentančne zasedbe umirjeno pričakuje dvoboja proti Litvi in San Marinu: "Ni smiselno govoriti, da nekaj moramo narediti. Moramo samo umreti. Ne ubadam se s kalkulacijami. Zavedamo se pomena tekem, ki sta pred nama in prepričan sem, da bomo zabeležili dve zmagi. Na koncu bomo videli, kaj nam bo to prineslo."

"Noben nasprotnik ni lahek"

Pri 36-letnem napadalcu, ki je z dvema zadetkoma prinesel zmago Sloveniji na gostovanju v Litvi, upanje na drugo mesto v skupini še vedno živi: "Litovce dobro poznam, a se ne obremenjujem preveč z nasprotnikom. V Litvi smo igrali na bistveno zahtevnejši podlagi kot bo v Stožicah. Je pa res, da noben nasprotnik ni lahek. Odigrati moramo tako kot znamo. Če osvojimo šest točk, smo lahko do konca v igri za drugo mesto, saj bo imela tudi Švica kar nekaj dela z Estonci."

Za konec je član Nagoye nekaj besed namenil še sodobni pridobitvi na Brdu pri Kranju: "Novi trening center si bom ogledal šele na prvem skupnem treningu. Že sedaj pa lahko rečem, da je to določena prednost za nas, saj večina reprezentanc in klubov nima na voljo takšnega objekta. Lahko se zahvalimo ljudem, ki so nam to omogočili. S tem bodo pridobile tudi mlajše reprezentance."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.