Šport > Nogomet
17 ogledov

Novaković in Brečko pod taktirko Stanislawskega

Stanislawski Hoffenheim Bundesliga Nemčija trener EPA
Nogometaše Kölna, pri katerem igrata tudi slovenska nogometaša Milivoje Novaković in Mišo Brečko, bo v naslednji sezoni, ki jo bodo preživeli v nemški drugi ligi, vodil 42-letni Holger Stanislawski. Nemec poljskega rodu bo na mestu trenerja zamenjal Staleja Solbakkna, ki letos ekipe ni uspel zadržati v elitni ligi.

Stanislawski je do zdaj vodil le dve ekipi, od leta 2006 do 2011 je bil trener St. Paulija, za katerega je tudi igral, pol sezone, do februarja 2012, pa je vodil tudi Hoffenheim.

Do zamenjave bo očitno prišlo tudi na mestu športnega direktorja kluba, Volkerja Finkeja naj bi zamenjal Jörg Jacobs, ki naj bi pogodbo podpisal v naslednjih dneh.

Nogometaši Kölna so letos izpadli iz prve nemške lige, saj se s 30 točkami trenutno nahajajo na predzadnjem mestu Bundeslige. Trenerski stolček so zdaj zaupali novemu trenerju v podobi Stanislawskega, saj upajo, da jih bo popeljal nazaj v elitno tekmovanje nemškega nogometa.

''Köln je nogometni klub s tradicijo in odličnimi navijači ter živim mestom. Veselim se izziva, čeprav vem, da ne bo lahko. Tega se zavedamo vsi. Imamo priložnost, da sestavimo nov kolektiv, novo ekipo, ki bo imela značaj in pravo mentaliteto. Obljubim, da bom vso energijo usmeril v opravljanje svojega dela,'' je o novi zaposlitvi povedal Stanislawski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.