Šport > Nogomet
9 ogledov

Novaković iz Kölna k Verdeniku?

novaković köln EPA
Po izpadu Kölna v drugo nemško Bundesligo je hitro postalo jasno, da Milivoje Novaković v naslednji sezoni ne bo več nosil dresa kozličkov. Nekdanji slovenski reprezentant naj bi kariero nadaljeval na Japonskem pri klubu Omija Ardijak, ki ga s klopi vodi Slovenec Zdenko Verdenik.

Pred kratkim se je na Japonsko podal Zlatan Ljubijankić. V prihodnjih dneh pa bi se mu v deželi vzhajajočega sonca lahko pridružil tudi nekdanji reprezentančni soigralec Milivoje Novaković. Nova je bil v najboljših letih v Kölnu prava ikona, kapetan in ljubljenec navijačev, a stvari se v nogometu hitro spreminjajo. Potem ko so kozlički izpadli iz prve nemške Bundeslige, je hitro postalo jasno, da se čas Novakovića v mestu s čudovito katedralo hitro izteka.

Köln je po izpadu v drugo Bundesligo ostal brez zajetnega kupčka denarja in vodilni možje so napovedali, da se bodo za sodelovanje zahvalili nekaterim najbolje plačanim nogometašem. Med slednje sodi tudi Novaković, ki naj bi na leto v žep pospravil okoli milijona evrov. Če so se pred kratkim omenjali nekateri drugi nemški klubi pa nekateri "vzhodnjaki", se zdi, da bo Nova kariero nadaljeval na Japonskem pri klubu Omija Ardijak, ki ga s klopi vodi nekdanji slovenski selektor Zdenko Verdenik. V primeru, da bo res prišlo do prestopa Novaković ne bo edini Slovenec pri Omiji, saj se je klubu pred kratkim pridružil tudi Zlatan Ljublijankić. Kölnski Express celo piše, da naj bi bile vse vpletene strani že dogovorjene o vseh podrobnostih in do dokončne realizacije prestopa manjka le še podpis na pogodbi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.