Šport > Nogomet
76 ogledov

Novaković po zmagi: "Še imamo možnosti za SP"

Sport 22.03.2013 Miso Brecko, Milivoje Novakovic, Jasmin Kurtic, Bostjan Cesar, Saša Despot
Samozavest se je po zmagi nad Turčijo v Bielefeldu vrnila v tabor slovenske nogometne reprezentance. Kdo ve, kaj se še vse lahko zgodi v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Varovance Srečka Katanca, ki je na svoji jubilejni 50. tekmi na klopi izbrane vrste le dočakal svojo prvo zmago po povratku, v petek čakajo Islandci.

Slovenska nogometna reprezentanca je po nizu štirih porazov prišla do tako želene zmage. Resda zgolj na prijateljski tekmi v Bielefeldu proti Turčiji, a slavje z 2:0 je v vsakem primeru dvignilo samozavest izbrancev Srečka Katanca, ki jih 7. junija čaka pomembnejši obračun kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014 na Islandiji.

"Vedno pravimo, da prijateljska tekma ni pomembna. Ampak je, zaradi vzdušja in vsega tega. Na Islandiji nas vsekakor čaka težka tekma. Osredotočiti se moramo nanjo, imeli bomo dodatno energijo zaradi te zmage in to je to. Gremo iz tekme v tekmo. Ne vem, kaj se bo dogajalo na Islandiji, kakšni bodo pogoji. Vem pa, da bodo fantje osredotočeni in da bodo dali vse od sebe. Če bo to dovolj, ne vem, če bo kdo spet zabil fantastičen gol, ne vem ..." je po tekmi v Bielefeldu povedal Katanec, ki je bil s prikazanim zadovoljen. Ekipa je delovala čvrsto in po dolgem času (od 11. oktobra 2011 s tekme proti Srbiji) mrežo ohranila nedotaknjeno.

"To je to. To je koncept. Biti moramo kompaktni, borbeni, v 30, 35 metrov po dolžini in širini, garati, ko smo utrujeni, se povleči nazaj, odigrati 'bunkerico', potem se spočiti, pa spet odigrati naprej. To ni kar tako, potrebujemo čas. Fantje vedo, kaj delajo, nekateri malo več igrajo, nekateri malo manj, ampak vključujemo mlade. Zmaga je dobrodošla zaradi fantov samih, ker so že sami izgubljali zaupanje v to, kar delajo. Zdaj pa so bili zasluženo nagrajeni," meni Katanec.

"Imamo minimalne možnosti za SP"

Z njim se strinja tudi izkušeni strelec Milivoje Novaković, ki se je poleg Tima Matavža vpisal med strelce na petkovem obračunu.

"Mislim, da je ekipa dobro igrala v obrambi, v ofenzivi pa moramo še malce več držati žogo v posesti. Naredili smo korak naprej, ampak to še ni dovolj. Treba je garati naprej," pravi Novaković, ki se je ozrl tudi že na obračun v Reykjaviku:

"Gremo iz tekme v tekmo. Ne smemo se obremenjevati. Vemo, da imamo minimalne možnosti za SP. A dali bomo vse od sebe, seveda gremo na zmago, po tekmi s Turčijo je malce narasla samozavest. Na Islandijo gremo brez pritiska, na koncu pa bomo videli, kakšen bo rezultat."

Izbrana vrsta se je sicer takoj po tekmi že vrnila na Brdo pri Kranju, kjer nadaljuje priprave na obračun z Islandijo. Prvega so 22. marca v Stožicah po zaslugi dveh lepih zadetkov Gylfija Sigurdssona dobili Islandci. Za Slovence je takrat na svoji prvi tekmi po povratku v izbrano vrsto zabil Novaković.

Komentarjev 1
  • joc2013 14:28 01.junij 2013.

    Bosanska B reprezentanca je potrdila svojo kvaliteto žnj reprezentance. S to zmago so pokazali, da bodo prihranili stroške za odhod na SP. čestitam za prihranek, Katanec go home, kakv igrač tak trner, predvsem jjjecljav.