Šport > Nogomet
14 ogledov

Novakovič presodil Bayernu!

Milivoje Novakovič Novaković Novakovic Lukas Podolski Mohamad Brečko Brecko gol
1/34
Žurnal24 main
Köln je z dvema goloma Milivoja Novakoviča premagal Bayern München (3:2). Bavarci so že vodili z 2:0, nato pa je Novakovič v drugem polčasu tekmo obrnil na glavo. V Kölnu slavijo, kot da bi postali prvaki!

Ne spreglejte velike galerije iz Kölna. TUKAJ!

Konec je tudi minimalnih upov Bayerna Münchna o morebitnem velikem povratku in lovu za ubranitvijo naslova, Bavarcem pa je na sobotni ligaški tekmi dokončno presodil slovenski reprezentant Milivoje Novakovič. Gostje so sicer dobili prvi polčas, a je kozličke nato kmalu po začetku nadaljevanja v igro vrnil Christian Clemens. Novakovič je v 62. minuti izenačil, nato pa po lepi globinski žogi pobegnil zadnji vrsti Bayerna in v situaciji "ena na ena" še drugič matiral mladega Thomasa Krafta.

Obračun na domačem stadionu sta sicer začela oba slovenska reprezentanta, tako Novakovič kot Mišo Brečko, prav "Nova" pa je bil vpleten v najbolj ključen trenutek prvega polčasa. V 19. minuti je ušel branilcu Holgerju Badstuberju, ki ga je kot zadnji branilec nerodno podrl, toda glavni sodnik je mlademu nogometašu prisodil le rumeni karton. Pritožbe celotne ekipe Kölna so naletele na gluha ušesa, Bayern pa je povedel praktično iz naslednjega napada. Vroči Mario Gómez je premagal nekdanjega soigralca Michaela Rensinga, izid polčasa pa je tik pred zadnjim žvižgom postavil Hamit Altintop.

 

Tako je gostujoči trener Louis van Gaal še enkrat več ostal brez točk proti Kölnu, ki je za Bavarce že nekaj let prava "črna mačka". Nizozemec jih kot trener Bayerna še ni premagal, tudi na prvi letošnji tekmi v Münchnu pa je bilo 0:0. Zmaga pa Kölna ni dvignila iz rdeče cone, kjer ostajajo kljub velikemu skalpu vsaj še za en teden.

 

Vrhunci tekme Köln-Bayern München:

 

 

Remi na derbiju rudarjev
Domačini Borussia Dortmund, ki jih vodi Jürgen Klopp, niso znali unovčiti terenske premoči – so pa dvakrat zadeli okvir vrat Schalkeja. Borussia bo kljub petkovem remiju ostala na vrhu lestvice tudi po 21. kolu Bundeslige, saj ima visoko prednost pred ostalimi zasledovalci.


Lestvica:
1. Dortmund 51 točk

2. Leverkusen 39
3. Mainz 37
4. Hannover 37
5. Bayern 36
...
16. Köln 22
17. Stuttgart 19
18. Mönchengladbach 16

Nemška liga, 21. kolo:


1. FC Köln : Bayern München 3:2 (0:2)
Clemens (55), Novakovič (62, 73); Gómez (22), Altintop (43)
Novakovič je igral do 82. minute, Brečko (oba Köln) je odigral celo tekmo.

Borussia Dortmund : Schalke 0:0


Hannover : Wolfsburg 1:0 (1:0)

Pinto (4)
Diego (Wolfsburg) je v 80. minuti zgrešil enajstmetrovko.

 

Nürnberg : Bayer Leverkusen 1:0 (0:0)

Eigler (60)
RK: Eigler (85/Nürnberg)

 

Mainz : Werder Bremen 1:1 (1:0)

Schürrle (19); Pizarro (90)


Hoffenheim
: Kaiserslautern 3:2 (2:0)

Sigurdsson (28), Rudy (40), Ibišević (63); Hoffer (58), Rodnei (60)
RK: Braafheid (79/Hoffenheim)


Borussia Mönchengladbach : Stuttgart 2:3 (2:0)

Dante (29), De Camargo (32); Pogrebnjak (51), Harnik (56), Gebhart (87/11-m)
RK: Dante (87/Borussia)


Freiburg : Eintracht 0:0

Hamburger SV - St Pauli (preloženo zaradi deževja)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.