Šport > Nogomet
14 ogledov

Novaković se je vrnil s porazom

Milivoje Novaković je po odhodu Zvonimirja Solda s klopi Kölna zaigral kot prero Žurnal24 main
Bayern München se je iz zimskega spanca v 1. Bundesligi prebudil z bolečim porazom, ki mu ga je prizadejala še naprej navdušujoča Borussia Mönchengladbach (3:1). Nova huda napaka vratarja Manuela Neuerja. Köln je ob povratku Milivoja Novakovića po poškodbi klonil na gostovanju pri Wolfsburgu (0:1).

V prvo postavo Kölna se je po dolgotrajni in nadležni poškodbi kolka, ki ga je mučila vse od začetka oktobra, vrnil Milivoje Novaković, toda to ni prav nič pomagalo kozličkom. Köln je namreč na prvi tekmi po zimskem premoru klonil proti Wolfsburgu (0:1).

Ob Novakoviću je v konici napada seveda začel še kapetan Kölna Lukas Podolski, a udarna napadalna naveza ni upravičila zaupanja trenerja Stalea Solbakkena. Gostje v napadu skorajda niso bili nevarni, Podolski in Nova pa očitno potrebujeta še nekaj dni, da se znova privadita drug na drugega, saj sta skupaj nazadnje igrala 1. oktobra. Wolfsburg je edini in zmagoviti zadetek zabil v 78. minuti, ko je bil po podaji Christiana Trascha natančen Sebastien Polter. Za Köln je vso srečanje, tako kot Novaković, odigral tudi Mišo Brečko.

Bayern še spi: Neuer podaril zmago Borussii

Marco Reus je izkoristil še eno napako Bayernovega vratarja Manuela Neuerja, Patrick Herrmann pa je nemško številko ena matiral dvakrat in Borussii Mönchengladbach prinesel veliko zmago nad vodilno ekipo 1. Bundeslige. Na prvi tekmi po koncu zimskega premora je Neuer, podobno kot na prvi tekmi sezone proti Borussii, slabo izbijal žogo iz lastnega kazenskega prostora in jo podal točno na nogo Reusu, ki jo je z natančnim strelom od daleč poslal v prazno mrežo.

Herrmann je po golu v enajsti minuti zabil le nekaj minut pred odmorom, ko je spet presenetil Bayernovo spečo obrambo, z drugim golom v 71. minuti pa je po podaji strelca Reusa še poslabšal večer rdeče-belim. Bastian Schweinsteiger se je vrnil v ekipo Bavarcev po zlomu ključnice in zabil edini gol za svoje moštvo, a je bila to zgolj slaba tolažba. Druga zmaga nad Bayernom v letošnjo sezoni je varovance Luciena Favra približalo na le točko zaostanka na vrhu lestvice.

Nemška liga, 18. kolo:

Borussia Mönchengladbach : Bayern München 3:1 (2:0)
Reus (11), Herrmann (41, 72); Schweinsteiger (76)

Freiburg : Augsburg 1:0 (0:0)
Ginter (88)

Hoffenheim : Hannover 0:0

Nürnberg : Hertha BSC 2:0 (1:0)
Esswein (43), Maroh (85)

Schalke : Stuttgart 3:1 (1:0)
Matip (3), Papadopoulos (58), Draxler (80); Okazaki (87)

Wolfsburg : 1. FC Köln 1:0 (0:0)
Polter (78)
Mišo Brečko in Milivoje Novaković (oba Köln) sta odigrala celotno srečanje.

Kaiserslautern : Werder Bremen 0:0

Hamburger SV : Borussia Dortmund 1:5 (0:2)
Guerrero (86); Grosskreutz (16), Lewandowski (37, 83), Blaszczykowski (58, 76/11-m)

Bayer Leverkusen : Mainz 3:2 (2:0)
Pospech (10, a. g.), Friedrich (35), Bender (70); Polanski (50), Caligiuri (53)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.