Šport > Nogomet
9 ogledov

Novakovič: "Simič nas ne zanima!"

Milivoje Novaković, ki bo ta mesec dopolnil 32 let, razmišlja o reprezentančnem Žurnal24 main
Slovenski nogometni reprezentanti se po porazu z Gruzijo niso želeli zapletati v analizo odstopa predsednika NZS Ivana Simiča. "Na nas to ni vplivalo," je povedal napadalec Milivoje Novakovič.
Ne spreglejte: intervju s Kakho Kaladzejem!
V Kopru smo se pogovarjali z legendarnim gruzijskim nogometašem Kakho Kaladzejem. Kaj meni o Josipu Iličiću in Arminu Bačinoviću? Kateri je njegov najljubši spomin na AC Milan? Spremljajte zurnal24.si in izvedeli boste ...

Odstop Ivana Simiča z mesta predsednika Nogometne zveze Slovenije je bil nezaželena, predvsem pa nepričakovana uvertura v revialno tekmo Slovenije in Gruzije. Slab večer za "Trigije" je po zdrahah v krovni organizaciji zaokrožil še poraz, po katerem sta Milivoje Novakovič in Robert Koren skupaj s soigralci mirila razgrete strasti.

"Simičev odstop na nas sploh ni vplival," je po tekmi dejal Novakovič. "O tem se že dolgo ne pogovarjamo in nas to ne zanima. Želimo ohraniti to, kar imamo in za naprej ne vidim nobenega problema. Fantom se pozna, da imajo že dosti tekem v nogah. Vseeno gremo naprej pozitivno, z glavo. Leto smo zaključili s porazom, toda vseeno je to mogoče dobra popotnica za naprej," je še optimistično zaključil. Novakovič je imel na tekmi kar nekaj priložnosti, med drugim pa je v 40. minuti tekme zapravil tudi enajstmetrovko, ko je njegov strel v daljši kot prebral gruzijski vratar.

Ni samo Bojan (Jokić, op. p.) tisti, ki je deležen kritike, tu smo vsi skupaj. Skupaj zmagujemo in skupaj izgubljamo. Pri njem je bil prisoten tisti del dekoncentracije, ampak nobeden od igralcev ne krivi njega. Vsi skupaj smo krivi za ta poraz in vsi skupaj bi to morali speljati bolje.
Robert Koren

"Z rezultatom vsekakor nismo zadovoljni," je Novakoviča dopolnil kapetan Koren, ki na vprašanja o predsedniku NZS, s katerim sta imela za časa njegovega delovanja zelo "barvito" zgodovino, ni odgovarjal. "Želeli smo si dobrega rezultata na odprtju tega lepega objekta, zato bi najprej pohvalil tiste ljudi, ki so se za to potrudili, pohvalil pa bi tudi občinstvo, ki je stalo z nami. Moramo dvigniti glave in biti skoncentrirani za naslednje tekme. Tekma z Italijo bo zelo hitro tukaj, igralci moramo razmišljati o tem, da v klubih čim bolje in čim več igramo, ostanemo brez poškodb, vsi skupaj smo prava klapa in komaj čakamo tiste tekme v marcu," je povedal Koren.

Obenem je kapetan skočil v obrambo tragični figuri sredine tekme Bojanu Jokiću, ki je v dveh črnih minutah storil dve napaki za oba zadetka Gruzijcev. "Ni samo Bojan tisti, ki je deležen kritike, tu smo vsi skupaj. Skupaj zmagujemo in skupaj izgubljamo. Pri njem je bil prisoten tisti del dekoncentracije, ampak nobeden od igralcev ne krivi njega. Vsi skupaj smo krivi za ta poraz in vsi skupaj bi to morali speljati bolje," je še zaključil Koren.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.