Šport > Nogomet
16 ogledov

Novakovič zabil, na derbiju vseeno 1:5!

Novakovič je zabil šele prvi gol na gostovanju v letošnji sezoni. (Foto: EPA)
1/14
Žurnal24 main
Köln je na sosedskem derbiju v Mönchengladbachu dobil petardo (1:5). Milivoje Novakovič je z golom v drugem polčasu le ublažil boleč poraz. Louis van Gaal pri Bayernu dobil predčasno košarico.
Imel je pogodbo do 2012. Pred časom so sklenili, da bo odšel predčasno - po letošnji sezoni. A zdaj ima uprava Bayerna dovolj! Po sobotnem neodločenim izidom 1:1 z Nürnbergom je klub trenerju Louisu van Gaalu dal nogo. Odhaja tako pet tekem pred koncem sezone. So na četrtem mestu in Liga prvakov se jim odmika.

Pravo malo katastrofo je na bližnjesosedskem obračunu v Mönchengladbachu doživel Köln z Mišom Brečkom in Milivojem Novakovičem v prvi postavi. Novakovič je sicer na začetku drugega polčasa znižal na 1:3 in zabil še svoj 13. gol v letošnji bundesligaški sezoni, a je bilo to mnogo premalo za kozličke, ki ostajajo na enajstem mestu, medtem ko si je še naprej zadnja Borussia spet obudila sanje o obstanku v ligi.

Že po prvem polčasu je bilo 3:0 za domače, ki so povedli v 29. minuti z golom nekdanjega vezista Mallorce Juana Aranga, nato pa se je začel "šov" mladega Marca Reusa. Ta je najprej po desnem krilu pobegnil obrambi gostov in povišal vodstvo, nato pa si na kakšnih 20 metrih od gola Kölna pripravil žogo na volej in zabil s fantastičnim strelom pod prečko Michaela Rensinga. Novakovič je z golom kmalu po začetku drugega polčasa sicer napovedal povratek kozličkov, ko je na drugi vratnici ostal sam po izjemni dvojni podaji Lukasa Podolskega in Slawomira Peszka, žogo pa z levico pospravil v prazno mrežo. Domači so vsakršne upe po povratku hitro zatrli, na koncu pa bi lahko slavili še z več kot le petardo.

Zadetek Milivoja Novakoviča za 3:1 v Mönchengladbachu:

 

Remi Dortmunda in Bayerna
Več kot 50 minut je kazalo, da bo vodilna dortmundska Borussia v Hamburgu doživela šele četrti poraz v sezoni. Za trepet črno-rumenih je poskrbel sedmouvrščeni HSV, ki je vse od 39. minute z 1:0. Zadetek je z 11-metrovke v 39. minuti prispeval prekaljeni Ruud van Nistelrooy. A se uporni gostje niso strinjali: v 90. minuti je izenačujoči gol zabil Jakub Blaszczykowski. Z remijem se je moral v Nürnbergu zadovoljiti tudi Bayern.

Šukalo znova blestel
Slovenski reprezentant Goran Šukalo je bil z Duisburgom v drugi nemški Bundesligi aktiven že v petek. Koprčan je doma gostil svoj nekdanji klub Alemannio Aachen in bil med bolj aktivnimi na igrišču. Sprva je že v osmi minuti pri izidu 0:0 zapravil strel iz najstrožje kazni, a se nato odkupil v zaključku srečanja, ko je v 85. minuti zadel za zmago svojega kluba s 3:2.

Nič manj kot na Borussia-Parku ne bo zanimivo niti v Gelsenkirchnu. Na Veltins Areni bo tamkajšnji Schalke opogumljen z zmago na prvi tekmi četrtfinala Lige prvakov proti Interju gostil Wolfsburg. Srečanje bo še posebej zanimivo zaradi dejstva, da na klopi volkov sedi nekdanji trener Schalkeja Felix Magath, ki je znan po svojih "brutalnih" metodah na treningu. Pri Schalkeju zaradi tega pri igralcih ni bil na dobrem glasu. Še največ sporov je imel s Farfanom. "Pritiska gospoda Magatha ni več in zdaj znova vsi uživamo pri Schalkeju. Še pred kratkim je kar nekaj igralcev živelo v strahu," je dejal Farfan, ki bo s soigralci še kako vesel, če bi Magathu na klopi Wolfsburga še dodatno zagrenili življenje. 

Prvič pred praznimi tribunami
St. Pauli bo naslednjo domačo tekmo v Bundesligi moral odigrati pred praznimi tribunami, je odločila disciplinska komisija nemške nogometne zveze. Razlog je incident s tekme med St. Paulijem in Schalkejem, ko so domači navijači v stranskega sodnika vrgli poln kozarec piva. To bo prva tekma v zgodovini Bundeslige, da bo katerokoli moštvo igralo pred praznimi tribunami.

Lestvica:
1. Borussia (D) 66 točk
2. Leverkusen 61
3. Hannover 53
4. Bayern 52
5. Mainz 45
6. Nürnberg 43
...
11. Köln 35
...
16. Wolfsburg 28
17.
St. Pauli 28
18. Borussia (M) 26

Nemška liga, 29. kolo:

 

Eintracht Frankfurt : Werder Bremen 1:1 (0:0)

Fenin (83); Altintop (58/ag)

 

Nürnberg : Bayern München 1:1 (0:1)
Eigler (60); Müller (5)

 

Hamburger SV : Borussia Dortmund 1:1 (1:0)
van Nistelrooy (39, 11-m); Blaszczykowski (90)

Schalke : Wolfsburg 1:0 (0:0)
Jurado (76)

Hannover : Mainz 2:0 (1:0)
D. K. Ya (45, 11-m), Pinto (59)
RK: Noveski (45, Mainz)

Freiburg : Hoffenheim 3:2 (1:2)
Schuster (23), Cisse (60, 11-m), Butscher (78); Ibišević (34, 11-m), Babel (43)
RK: Krmas (33, Freiburg)

Stuttgart : Kaiserslautern 2:4 (2:1)
Kuzmanović (26, 11-m), Pogrebnjak (39); Lakić (17, 79), Hoffer (68), Rivić (87) 

 

Borussia Mönchengladbach : Köln 5:1 (3:0)
Arango (29), Reus (34, 39), Daems (65/11-m), Nordtveit (67); Novakovič (50)
Brečko
in Novakovič (oba Köln) sta odigrala celo tekmo.


Bayer Leverkusen : St. Pauli 2:1 (0:0)
Kiessling (66), Bender (77); Takyi (58)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.