Šport > Nogomet
13 ogledov

Novaković zabil prvič po SP

Köln Koeln Milivoje Novakovic Novaković gol zadetek veselje proslavljanje slavje
1/32
EPA
Köln je na "generalki" pred začetkom bundesligaške sezone doma premagal italijansko Sampdorio (2:0). Vodilni zadetek za kozličke in svojega prvega po prihodu iz Južne Afrike je zabil Milivoje Novaković.

Le nekaj dni pred svečano otvoritvijo težko pričakovanega nogometnega stadiona v Ljubljani je "lokalec" Milivoje Novaković po dolgem času spet zabil gol za svoj Köln. "Nova", ki bo imel z novega objekta lep pogled na rodne Jarše, je za kozličke zabil vodilni zadetek na prijateljski tekmi proti Sampdoriji. Lani četrti klub Italije ima letos možnosti tudi za Ligo prvakov, a je v Nemčiji v zaostanek padel že po nekaj minutah.

Novaković je izkoristil slabo postavljanje branilca Danieleja Gastaldella in mirno zaključil v mrežo vratarja Angela da Coste. Zadetek bi težko prišel ob boljšem času za slovenskega napadalca, ki je preživljal precej dolgo strelsko sušo. Na svetovnem prvenstvu ni zadel, s praznimi kanoni pa je streljal tudi na vseh prijateljskih tekmah Kölna. Pred bundesligaško premiero proti Kaiserslauternu je "Novagol" potrdil svoje mesto v konici napada. Trener Zvonimir Soldo bo gotovo zadovoljen z nedotaknjeno mrežo, ki jo je celo tekmo uspešno branil tudi Mišo Brečko. Nasprotniki imajo seveda enega najboljših napadalnih dvojcev Italije - Giampaola Pazzinija in Antonia Cassana. Tokrat sta ostala brez zadetka, kar je slab obet za kvalifikacijsko tekmo za nastop v LP proti Werderju.

Handanović branil za Udinese, Dedić vstopil s klopi
V vratih Udineseja je Samir Handanović odbranil celotno tekmo proti Eintrachtu iz Frankfurta, ki so jo Furlani dobili z 2:1. V italijanskem Tolmezzu so sicer povedli Nemci, ko je slovenskega čuvaja mreže z glavo matiral Alexander Meier. Belo-črni so se vrnili in z dvema goloma Gökhana Inlerja z enajstih metrov premagali svoje bundesligaške nasprotnike. Zlatko Dedić je ob remiju Bochuma z novim španskim prvoligašem Realom Sociedadom (1:1) tekmo začel na klopi. V 68. minuti je le vstopil v igro, ko je zamenjal Saglika. Nekaj manj kot deset minut pred koncem je imel Dedić tudi lepo priložnost za zadetek, a je njegov strel z blokom zaustavil eden izmed Špancev.

Nora tekma Arsenala in varšavske Legije - enajst golov in 6:5 za topničarje!
Londonski Arsenal je Legia šokirala že po 17 minutah igre, ko je Alejandro Cabral s pravo lepotico premagal "domačina" Lukasza Fabianskega v vratih topničarjev. Poljak se je znova pokazal kot izjemno nezanesljiv in spet plaval po celem igrišču. Tako mu je Artur Jedrzejczyk po kotu zabil še drugi gol, ki mu je kmalu sledil še tretji. Marouane Chamakh je spet pokazal svoje mojstrstvo in zadel po podaji Samirja Nasrija, drugi polčas pa je prinesel pravo kanonado. Emmanuel Eboué je v le nekaj minutah zabil dvakrat, nato pa pripravil še zadetek Kieranu Gibbsu za popoln rezultatski preobrat. Jedrzejczyk je po novi komični obrambni predstavi zaključil svoj hat-trick, Jay Emmanuel-Thomas in Samir Nasri pa sta zaključila bogat strelski dan Arsenala. "Nora" tekma se je zaključila še z enajstim golom Macieja Iwanskega.

Poglejte si vseh enajst golov z novega stadiona Legie v Varšavi:

Spursi "ukradli" zmago Fiorentini
Tudi Tottenham se bo po dolgem času spet potegoval za Ligo prvakov, kjer jih ni bilo že več kot 60 let. Visok poraz na prijateljski tekmi proti Villarrealu je pokazal, da to ne bo lahek zalogaj. Tudi gostovanje italijanske Fiorentine se za Spurse ni začela najbolje, saj je Wilson Palacios "skuhal" vodilni zadetek Alberta Gilardina s podajo vratarju Heurelhu Gomesu, ki je žogo izbil točno do nasprotnika. V 27. minuti so beli odgovorili - Giovani dos Santos je ukradel žogo na robu kazenskega prostora in jo nastavil na nogo Roman Pavljučenku, ki mu ni bilo težko zadeti. Toda kmalu so spet zaostajali, po tem ko je Srb Adem Ljajić, nesojeni nogometaš Manchestra Uniteda, "premešal" obrambo in na koncu z volejem zabil za 1:2. Preobrat v drugem polčasu je prišel v podobi dveh zadetkov Irca Robbieja Keana, ki je Spursom prinesel zmago za samozavest.

Vsi goli s tekme med Tottenhamom in Fiorentino:

Fulham navdušuje tudi pod Hughesom - petarda Werderju!
Lanskoletni finalisti Evropske lige bodo tudi novo sezono začeli tam kjer so končali lansko. Tudi po zamenjavi trenerja Royja Hodgsona, ki je odšel v Liverpool, je Fulham ohranil napadalnost tudi pod novo taktirko Marka Hughesa. Na domačem Craven Cottageu so po golu Claudia Pizarra sicer zaostajali po prvih 45 minutah, a nato fantastično nadaljevali. Madžar Zoltan Gera je zabil hat-trick, svoja zadetka pa sta za visoko zmago dodala še Bobby Zamora in Eddie Johnson.

Milan in Panathinaikos "ubijala" na tekmi brez zadetkov
Na legendarnem stadionu Silverdome, ki je nekoč gostil klubske tekme ekip raznoraznih športov iz mesta Detroit, sta se na prijateljski tekmi pomerila italijanski AC Milan in grški Panathinaikos. Obračun na koncu ni bil preveč "titanski", saj se je tekma po rednem delu končala z rezultatom 0:0, na koncu pa so po nepomembnih strelih z enajstih metrov slavili Rossoneri.

Napol prazen stadion in nepriznan zadetek Francoza Sidneyja Govouja sta bila na koncu glavna dogodka. Res je, da je bila to le prijateljska tekma, toda (ne)priznavanje očitnih zadetkov se je iz nedavno končanega svetovnega prvenstva kot kaže preselilo tudi drugam. Govou, najbolj zveneča okrepitev "Paota", je v 55. minuti ustrelil mimo vratarja Marca Amelie, žogo pa je debelo za črto od prečke nazaj v polje izbil branilec Daniele Bonera. Slednji je pri streljanju enajstmetrovk na koncu zabil tudi odločujoči zadetek za sicer spet zelo skromi Milan.

Poglejte si zadetek Govouja, ki senzacionalno ni bil priznan:

Prijateljske tekme:

AC Milan : Panathinaikos 0:0 /5:3/
* - po streljanju enajstmetrovk

Rangers : Newcastle United 2:1 (1:0)
Miller (23), Naismith (66); Løvenkrands (71)
Vučkića (Newcastle) ni bilo v ekipi.

1. FC Köln : Sampdoria 2:0 (2:0)
Novaković (9), Freis (34)
Brečko je igral celo tekmo, Novaković (oba Köln) pa do 69. minute.

Fulham : Werder Bremen 5:1 (0:1)
Zamora (56), Gera (67, 72, 79), E. Johnson (85); Pizarro (14)

Tottenham Hotspur : Fiorentina 3:2 (1:2)
Pavljučenko (27), Keane (59, 89); Gilardino (6), Ljajić (35)

West Ham United : Deportivo La Coruna 0:0

Wolverhampton Wanderers : Athletic Bilbao 2:1 (1:1)
Fletcher (15), Ebanks-Blake (65); Lopez (37) 

Legia Varšava : Arsenal 5:6 (3:1)
Cabral (18), Jedrzejczyk (34, 37, 73), Iwanski (90); Chamakh (39), Eboué (53, 61), Gibbs (62), Emmanuel-Thomas (78), Nasri (81)

Wolfsburg : Everton 2:0 (2:0)
Mandžukić (17), Ziani (38)

Bochum : Real Sociedad 1:1 (1:0)
Tae-Se (2); Xabi Prieto (55/11-m)
Dedić (Bochum) je igral od 68. minute.

Udinese : Eintracht Frankfurt 2:1 (0:0)
Inler (53, 72/obe 11-m); Meier (47)
Handanović (Udinese) je branil celo tekmo.

Manchester City : Valencia 2:0 (1:0)
Barry (28), Jo (85)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.