Šport > Nogomet
16 ogledov

Novaković zabil že štirinajstega

Kljub zadetku Ljubljančana je Köln Milivoja Novakovića izgubil. (Foto: Nik Rovan Žurnal24 main
Štirinajsti gol Milivoja Novakovića za Köln, obranjena 11-metrovka Samirja Handanovića ob zmagi Udineseja nad Romo. Zadetka Mirana Burgiča in Mateja Mavriča Rožiča v elitni avstrijski ligi.

Nemčija
V 30. kolu nemške Bundeslige je Köln na domačem igrišču z 1:3 klonil pred Stuttgartom, edini zadetek za kozličke pa je dosegel slovenski reprezentant Milivoje Novaković. Za ljubljanskega napadalca je bil to že 14. gol v tej sezoni, z njim pa se je zavihtel na četrto mesto bundesligaških strelcev. Vseh 90 minut za Köln je odigral tudi Mišo Brečko. Ekipa je po tem porazu na 12. mestu, pred mesti, ki vodijo v drugo ligo, pa ima štiri kola pred koncem šest točk prednosti.

Zlatko Dedić je v drugi ligi doživel visok poraz proti Ingolstadtu. Za svoj Bochum pa je pritekel na travnik v 46. minuti. Kanček bolje je šlo Goranu Šukalu. Primorec je z Duisburgom izgubil z 1:3 proti Cottbusu in odigral od prvega do zadnjega sodnikovega žvižga.

Poljska
Wisla je premagala Belchatow s 3:1, Andraž Kirm je bil na igrišču ves čas. Andrej Komac pa do 61. minute ob remiju brez golov svojega Rucha z Widzewom.

Italija
Odmevna zmaga je na gostovanju pri Romi v 33. kolu Serie A uspela Palermu. Rožnati so v večnem mestu slavili s 3:2, v prvi postavi pa je izmed Slovencev zaigral le Armin Bačinović (igral je do 63. minute), v končnici pa je kot taktična menjava vstopil še Jasmin Kurtić. Josipa Iličića in Siniše Andjelkovića ni bilo v ekipi.

Udinese se je iz Neaplja vrnil z velikimi tremi točkami, saj so domačini še vedno drugi na lestvici. Po zmagi se lahko po prsih potrka tudi Samir Handanović, ki je obranil 11-metrovko Edinsonu Cavaniju v 89. minuti. Chicevo je z 2:0 premagal Bologno, Boštjan Cesar je igral vso tekmo, Bojan Jokić ni bil na klopi, Reneja Krhina ni bilo v kadru Bologne kot tudi Eneja Jeleniča pri Genoi, ki je premagala Brescio s 3:0.

Rusija
Branko Ilić ima verjetno že otiščance na zadnji plati, saj na klopi presedi večino tekem moskovske Lokomotive. Tudi nedeljsko z Volgo je, njegovi soigralci pa so zmagali z 1:0. Obračun med moštvoma Krylja Sovetov in Krasnodar se je razpletel z 0:0, Nejc Pečnik je za domače igral vso tekmo.

Avstrija
Matej Mavrič Rožič je za svoj Kapfenberg zadel že na drugi tekmi zapored, kar je za branilca gotovo hvalevreden dosežek. Če se malo počalimo: postal je pravi golgeter. Tokrat je bil uspešen proti Lasku, njegovo moštvo pa je slavilo s 3:0. Wacker je Wiener Neustadt premagal z 1:0, edini zadetek na srečanju je bil delo Mirana Burgiča, ki je igral vso tekmo, prav tako kot Sašo Fornezzi v nasprotnih vratih.


Francija
Valter Birsa
in Auxerre sta z zmago proti Toulousu skočila na 13. mesto lestvice Ligue 1, a imata pred 18. mestom, ki po koncu sezone ne zagotavlja obstanka med elito, le dve točki prednosti. Slovenski reprezentant je igral do 88. minute.

Belgija
Gent je v belgijski mini ligi za prvaka izgubil z Liegeem z 1:3. Kako je igrala slovenska kolonija? Marko Šuler vso tekmo, Zlatan Ljubijankić do 84. minute, Matije Škarabota pa ni bilo v moštvu. Charleloi je z 2:4 izgubil proti Eupnu, nekdanji branilec Maribora Elvedin Džinić je na tekmi sodeloval ves čas.

Nizozemska
Do neposrednega slovenskega dvoboja Daliborja Stevanovića in Tima Matavža ni prišlo, saj je Dado vso tekmo med svojim Vitessom in Groningenom preždel na klopi, zato pa je lahko zmagal svojega reprezentančnega kolega zaradi zmage z 2:1. Matavž je bil na igrišču od začetka do konca srečanja. Willem II je proti Feyenoordu doživel pravo nočno moro, konkretno poraz z 1:6. Pri tem nista sodelovala niti Dragan Jelić – vso tekmo je bil na klopi – niti Denis Halilović, ki ga ni bilo v moštvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.