Šport > Nogomet
17 ogledov

Novaković zadel prvič letos

Milivoje Novaković se je veselil zadetka proti Antalyasporju. (Foto: Reuters)
1/2
Žurnal24 main
Čeprav nekatera prvenstva še popraznično mirujejo, to ne pomeni, da se v tujih ligah nič ne dogaja. Kako so se v zadnjih dneh odrezali slovenski legionarji, preverite malce niže.

NEMČIJA
Nogometaši Kölna so na pripravah v turški Antalyi, kjer so konec tedna odigrali prijateljski turnir. Milivoje Novaković je v četrtek denimo zadel proti Antalyasporju. Video z njegovim zadetkom (pozor na 00:18) najdete tukaj. Kozlički pa so v finalu po streljanju enajstmetrovk izgubili proti Eintrachtu s 6:7. Mišo Brečko je odigral vso tekmo, Milivoje Novaković pa je bil v 85. minuti zamenjan.

ITALIJA
Toča golov na stadionu San Siro in remi Udineseja bi zagotovo navdušila navijače Videmčanov, če ne bi Samir Handanović izenačujočega zadetka za končnih (hokejskih) 4:4 prejel v 93. minuti tekme. Takrat je namreč vratarja gostov, ki so s 4:3 povedli le tri minute prej, po podaji Antonia Cassana premagal Zlatan Ibrahimović.

V zadnjem času je precej prahu dvignil skorajšnji legionar, zdajšnji član Maribora Elvedin Džinić, za katerega se resno zanima belgijski Charleloi, zadnje moštvo lige. Džiniću poleti poteče pogodba, Mariborčanom pa ni bilo všeč, da igralec o svojih namenih kluba ni obvestil. Zato so mu zagrozili, da bo do konca sezone treniral z mladinci in sedel na tribuni, obstaja pa možnost, da se z Belgijci dogovorijo za primerno odškodnino in slovenski reprezentant odide že pozimi.

Največ slovenskih nogometašev se je zadnji konec tedna podilo po zelenici stadiona Antonio Bentegodi v Veroni. Chievo je namreč gostil Palermo (končalo se je brez golov), zaigrali pa so trije Slovenci. Pri domačih Boštjan Cesar, pri gostih pa Josip Iličić in Armin Bačinović, poleg njiju pa sta na klopi sedela in (za zdaj še) zaman na debi čakala Siniša Anđelković in Jasmin Kurtić. Bojana Jokića ni bilo v kadru Chieva. Ob zmagi Bologne z 2:0 pri Bariju Reneja Krhina ni bilo v ekipi, prav tako ne Eneja Jeleniča pri remiju (0:0) Genoe pri Ceseni.

ANGLIJA
V Angliji so bile ta konec tedna na sporedu tekme tretjega kola pokala FA. Slovenski reprezentančni kapetan Robert Koren je s svojim Hull Cityjem doma gostil premierligaša Wigan Athletic in izgubil z 2:3. Korošec je igral od 61. minute. Iz Anglije je konec tedna prišla še ena laskava novica za slovenski nogomet. Obetavni Haris Vučkić je namreč z Newcastlom podaljšal pogodbo do leta 2016.

PORTUGALSKA
Dejavni so bili v portugalskem prvenstvu. Nacional je z 0:0 remiziral z Beiro-Mar. V prvi postavi Nacionala je tekmo začel Rene Mihelič, ki ga je v 72. minuti zamenjal Nejc Pečnik.

NIZOZEMSKA
Tim Matavž je imel obilico težav pri potovanju na priprave svojega Groningena na Tenerife. Ker je imel težave z boleznijo, je doma ostal do sobote, nato pa je odpotoval proti španskemu mondenemu letovišču. Ker je imelo premalo goriva, je letalo opravilo zasilni pristanek v Lizboni, nato pa imelo še težave z motorjem, zato je slovenski reprezentančni napadalec na poti preživel kar 16 ur, poroča Ekipa.

FRANCIJA
NK Interblock je na svoji spletni strani tudi uradno potrdil, da je njihov vratar, slovenski mladinski reprezentant Ažbe Jug, podpisal štiriinpolletno pogodbo s francoskim prvoligašem Bordeauxem. Ažbe je k Ljubljančanom prišel junija 2009 iz Maribora in po odhodu Matjaža Rozmana postal prvi vratar članske ekipe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.