Šport > Nogomet
20 ogledov

Novakoviću vloga rešitelja

Novaković naj bi v konici napada naslednjo tekmo kozličkov začel skupaj s Podols Getty Images
Hrvaški strateg na klopi nogometašev Kölna Zvonimir Soldo, ki se mu zaradi porazov že krepko maje stolček, bo na naslednji tekmi v prvo enajsterico vrnil Milivoja Novakovića.

Zvonimir Soldo, ki je na odhodnih vratih Kölna, saj po osmih kolih zaseda predzadnje mesto, se zaveda, da bo moral spremeniti strategijo, zato je pripravljen v prvo enajsterico vrniti Milivoja Novakovića.

Nogometaši Kölna so v osmih kolih dosegli le osem zadetkov, ki so prinesli le pet točk, zato je tudi Soldo, ki v preteklosti ni našel lepih besed za Novakovića, zdaj pripravljen skleniti kompromis. 31-letni Nova je njegova rešilna bilka, kot kaže pa ga bo Hrvat spet poslal v udaren Kölnov napad. Slovenski reprezentant je iz moštva izpadel po prvih dveh kolih nove sezone Bundeslige. Tudi po tej potezi Soldova ekipa ni blestela, nemški mediji pa zdaj vsi po vrsti pišejo, da je Nova zadnja priložnost za nekdanjega hrvaškega nogometaša. Za obstanek na klopi potrebuje tri točke na gostovanju pri Hannovru.

"Sem trener, ki rad igra z dvema napadalcema. Res je, razmišljam o tem, da v prvo enajsterico vrnem Novakovića. Vseeno je naša večja težava stabilna obramba, prav zato Novakovića nisem uvrščal v prvi plan. Osebni razlogi niso vzrok, da je obsedel na klopi. Moji motivi so bili izključno športne narave. Novaković se je zadnji teden tudi zelo izkazal na treningih," pravi Soldo, ki ni želel potrditi, da se bo za Novo odločil zaradi pritiska vodstva nemškega prvoligaša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.