Šport > Nogomet
26 ogledov

Novi Brazilec se je predstavil

Marcos Tavares Profimedias
V Mariboru so pred porijateljsko tekmo z Videotonom predstavili novo okrepitev. Gre za branilca, Brazilca Rodriga Defendija, ki si je izkušnje doslej nabiral predvsem v portugalskem prvenstvu.

Kot je na novinarski konferenci dejal športni direktor Maribora Zlatko Zahović, je klub že nekaj časa iskal okrepitev na mestu centralnega branilca. "To je bila nujna okrepitev, ki pa jo je bilo vse prej kot lahko najti. Težko je namreč prepričati igralce, ki imajo izkušnje iz večjih lig, da pridejo v Slovenijo. Rodrigo ima vse karakteristike, ki jih potrebujemo, upam, da se bo dobro prilagodil, doslej tujci s tem v našem mestu niso imeli težav," je dejal Zahović, ki je zanikal, da kapetan Marcos Tavares odhaja v Turčijo, kot so poročali nekateri mediji.

"Ni ga denarja, da Marcos odide. Včasih se pri poročanju pojavijo tudi napake, tako da novice o njegovem odhodu niso nič resnega," je dejal Zahović.

Devetindvajsetletni Rodrigo Defendi, rodil se je 16. junija 1986 v Sao Paulu, je v svoji karieri igral za Cruzeiro, Tottenham Hotspur, Udinese, Romo, Botafogo, pred Mariborom za kitajski Shijiazhuang Ever Bright, kot pravi sam, pa si je največ izkušenj pridobil v portugalski Vitorii de Guimaraes.

"Prvi vtisi o Mariboru, ki so za mano, so najboljši možni. Pred prihodom nisem veliko vedel o slovenskem nogometu in o državi, a potem sem si prebral in mi je bilo vse skupaj takoj všeč. Klub in igralci so me lepo sprejeli. Vem, da so navijači strastni, upam, da jim bom tudi jaz polepšal veliko tekem," je v italijanščini razložil Defendi, ki je podpisal pogodbo za leto in pol.

"Na videu smo igralca secirali v nulo, trener je iskal nekoga na mestu branilca, ki bi okrepil skok igro, v našem prostoru pa je težko najti tak profil. Defendi igra na 35 metrih, ostali branilci približno na 25 od gola, tu je bila naloga vodstva, da najde nekoga primernega. Mislim, da bo povečal konkurenčnost in ambicioznost na tem položaju," je še povedal Zahović.

"V ekipi načrtujemo zmago v prvenstvu, moj osebni cilj pa je, da v čim krajšem času zaigram na najvišji možni fizični pripravljenosti," je zaključil Defendi, ki mu kot levičarju bolj ustreza igranje na levi strani, a pravi, da lahko igra na obeh enako dobro. Brazilec si je za igranje v mariborskem dresu izbral številko 35.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.