Šport > Nogomet
27 ogledov

Novi napadalec Dortmunda na 30 m hitrejši od Bolta

Borussia Dortmund priprave Švica kolo Aubameyang Sokratis Bad Ragaz EPA
Borussia Dortmund je z nakupom gabonskega napadalca Pierra-Emericka Aubameyanga po vsej verjetnosti dobila najhitrejšega nogometaša v zgodovini 1. Bundeslige.

Nemški tabloid Bild je Pierra-Emericka Aubameyanga, novega člana Borussie Dortmund, ki je zadetke pri svojem bivšem klubu Saint-Étiennu rad proslavljal z masko Spidermana, označil za verjetno najhitrejšega nogometaša v zgodovini 1. Bundeslige.

24-letni Aubameyang, za katerega je Dortmund francoskemu klubu odštel 13 milijonov evrov, naj bi imel v telesu "vgrajen turbo pogon", pišejo pri Bildu, kjer trdijo, da francoski državljan in reprezentant Gabona na 30 metrov teče hitreje od olimpijskega prvaka Usaina Bolta.

Osem stotink hitrejši od Bolta

Slednji naj bi ob doseganju aktualnega svetovnega rekorda na 100 metrov, ki ga je leta 2009 postavil na svetovnem prvenstvu v Berlinu, prvih 30 metrov pretekel v 3,78 sekunde, medtem ko je Aubameyang na testiranjih postavil letvico na neverjetnih 3,7 sekunde.

"Pierre je gotovo eden najhitrejših nogometašev, ki so kadarkoli igrali tukaj," se strinja tudi športni direktor Borussie Michael Zorc. "Aubameyang bo smrtonosen v Bundesligi, ampak zgolj za svoje nasprotnike. Še nikoli nisem videl nogometaša, ki bi tako eksplodiral," dodaja dolgoletni trener Otto Pfister

Da se bodo z novim članom še zelo "zabavali", je pristavil tudi vezist rudarjev Ilkay Gündogan, ki se že veseli njegovih sposobnosti doseganja golov. V francoski ligi jih je na 120 tekmah zabil 41, samo v lanski sezoni pa za petouvrščeno moštvo Ligue 1 kar 28.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.