Šport > Nogomet
27 ogledov

Novi rdeči vrag Bebe zrasel na ulici

Tiago Manuel Dias Ferreira v dresu Vitorie Guimaraes, nekdanjega kluba Zlatka Za Žurnal24 main
Malo znana skorajšnja okrepitev Manchester Uniteda Tiago Manuel Dias Ferreira ali Bebe je odrasla na ulici in imela težko otroštvo, pravi njegov nekdanji trener. Zanimanje zanj je kazal tudi Real.

Angleški nogometni klub Manchester United in portugalska Vitoria Guimaraes sta uskladila vse podrobnosti glede prestopa 20-letnega portugalskega napadalca Bebeja na Old Trafford, njegov prihod lahko prepreči le še podroben zdravniški pregled.

Christian Poulsen bo v angleškem moštvu zapolnil vrzel, ki bo nastala po odhodu Argentinca Javierja Mascherana, ki ne želi več igrati v Liverpoolu. Danec bo letošnja četrta okrepitev Liverpoola, pred njim so na Anfield prišli Anglež Joe Cole, Škot Danny Wilson in Srb Milan Jovanović.
Jorge Paixao, nekdanji trener Estrele Amadore, ko je tam nastopal novopečeni rdeči vrag, je o 20-letniku dejal: "Zrasel je na ulici in tam se je tudi naučil igrati nogomet. Igralci, ki so se šolali v nogometnih akademijah, so si vsi podobni. Bebe ni takšen. Ima naravno kreativnost, lahko bi pomenil dodano vrednost. Krasi ga velika sposobnost improvizacije. Menim, da ima vse možnosti za uspeh. Njegova višina mu omogoča dobro igro v skoku. Ima tudi hitrost in tehnično znanje." Hm, opis pripada kakšnemu idealnemu nogometašu. Čas pa bo pokazal, kako se bodo te kvalitete zasidrale na Old Traffordu.

Za 190 cm visokega portugalskega nogometaša se je zanimal tudi Real Madrid, ki ga vodi razvpiti in silno uspešni portugalski strokovnjak Jose Mourinho, na koncu pa se je dogovoril z angleškim klubom iz Manchestra. Rdeči vragi naj bi zanj odšteli 7,4 milijona funtov.

Manchester United je v letošnjem poletnem prestopnem roku že okrepil konico napada, saj je po svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki v svoje vrste zvabil 22-letnega Mehičana Javierja Hernándeza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.