Šport > Nogomet
22 ogledov

Novi škandal v Serie A?

Italijanski nogomet se utaplja v raznoraznih škandalih. Žurnal24 main
Milanski javni tožilec je sodišče zaprosil, naj na zaslišanje zaradi morebitnega napačnega poslovanja pokliče visoke predstavnike milanskih nogometnih velikanov Interja in Milana.

Interjev predsednik Massimo Moratti in Milanov podpredsednik Adriano Galliani sta bila zaradi sumljivih poslov pri financiranju klubov v serie A pod drobnogledom že januarja. Neimenovani vir je na sodišču pojasnil, da je javni tožilec Carlo Nocerino preiskoval in ugotovil, da naj bi kluba v poslovnih knjigah navedla lažne podatke o cenah prestopov. Kluba naj bi bilance prikrojila z dvigom vrednosti prestopov, ki sta jih opravila med seboj.

Medtem naj bi bile obtožbe proti Morattiju že ovržene. Tožilec pa vseeno zahteva, naj se javnega zaslišanja udeležijo Adriano Galliani in podpredsednik Interja Rinaldo Ghelfi ter nekdanji izvršni direktor kluba Mauro Gambaro. Prošnjo tožilca ima zdaj v rokah sodnik, ki jo bo preučil, vendar pa ni nujno, da zaslišanje privede do sojenja za kriminalno dejanje. Tako Milan kot tudi Inter sta povezanost s finančnimi nepravilnostmi že ostro zanikala.

Italijanski nogomet je pred časom pretresel škandal o nameščanju tekem, v katerem so sodelovali nekateri največji italijanski klubi. Juventus se je zaradi tega preselil v Serie B, Milanu pa so bile odvzete točke v domačem prvenstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.