Šport > Nogomet
18 ogledov

Novi trenažni center na Brdu pri Kranju?

Ivan Simič je v kategoriji davčnega strokovnjaka zmagal z visoko prednostjo. (Fo Žurnal24 main
Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na današnji seji izvršnega odbora sprejela sklep, da gre v projekt gradnje nacionalnega trenažnega centra na Brdu pri Kranju. Zdaj se čaka na soglasje vlade.

"V primeru dobljenega soglasja bomo začeli s postopki gradnje trenažnega centra. Ta bi bil tam, kjer je trenutno hipodrom, vendar - kot že rečeno - mora vlada sprejeti sklep, da se s tem strinja. Kdaj naj bi se to zgodilo, ne vemo, toda s sprejetim sklepom smo pokazali, da si to želimo," je pojasnil predsednik NZS Ivan Simič.

V trenažnem centru naj bi bila tri igrišča, vsako pa naj bi stalo med 300.000 in 500.000 evrov. Sicer pa se je NZS izrekla tudi o tem, da bo svoj sedež zadržala na Čerinovi 4 v Ljubljani, kjer naj bi že prihodnje leto začeli graditi novo stavbo. Ta projekt naj bi stal 1,1 milijona evrov.

Majhen del tega denarja je že vključen tudi v finančni načrt za leto 2010, ko naj bi skupni prihodki NZS znašali približno 8,540 milijona evrov, odhodki pa 8,7 milijona evrov. V letu 2009 so prihodki znašali 13.756.883 evrov, odhodki pa 13.393.440 evrov.

IO NZS je sprejel tudi sklep, da se zaradi uvrstitve članske reprezentance zaposlenim v strokovni službi NZS določi skupna nagrada v višini 60.000 evrov bruto. Med zaposlenimi ima od 1. aprila 2010 novo delovno mesto tudi nekdanji generalni sekretar Dane Jošt, ki bo po novem vodja finančnega sektorja. "Sam pa bom na NZS zaposlen na zvezi do 31. julija 2010. Zadeve namreč s prihodom novega generalnega sekretarja in z novo organizacijo gredo v tako smer, da računam, da bo NZS organizacijsko do takrat pripravljena tako, kot mora biti. Tako ne bom ostal zaposlen štiri leta, kot je bilo načrtovano," je pojasnil Simič.

Ta je predstavil tudi sklep o tem, da bo NZS organiziranim navijačem, ki bodo odšli v Južnoafriško republiko, pomagala s 50.000 evri. Tovrstnih navijačev naj bi bilo sicer približno 200. Ob tem je Simič tudi predstavil sklep, da bo NZS odvzela donacijo Sindikatu profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) v višini 10.000 evrov. Predsednik SPINS Dejan Stefanović naj bi po Simičevih besedah namreč govoril, da tega denarja SPINS ne potrebuje. "Ne vem, če je hotel več denarja. Vse mora biti v nekih mejah. Po drugi strani pa, dal sem na tehtnico SPINS in navijače in sem se odločil za navijače. To je bil moj predlog in IO je to potrdil," je še dejal Simič in skupaj z generalnim sekretarjem Alešem Zavrlom povedal tudi to, da bo delegacija NZS na SP 2010 skupaj z igralci in strokovnim vodstvom štela 42 ljudi. Strošek za to bo 1,3 milijona evrov, kar pa bo prispevala Mednarodna nogometna zveza.

Sicer pa so na seji IO določili tudi datum začetka sezone 2010/11 v 1. SNL. Ta se bo začela 17. julija, medtem ko se bo 2. SNL začela 8. avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.