Šport > Nogomet
24 ogledov

Novi trener Barçe? Sušić na sestanek!

Sušić Slovenija Bosna in Hercegovina BiH prijateljska tekma Stožice Saša Despot
Barcelona je v iskanju novega trenerja po poročanju hrvaškega Jutarnjega lista začela razmišljati tudi o selektorju Bosne in Hercegovine Safetu Sušiću.

Priljubljeni novinar Jutarnjega lista Tomislav Židak je v nedeljo poskrbel za zgodbo, ki je vznemirila Balkan, še posebej privržence Bosne in Hercegovine, saj zadeva selektorja njihove reprezentance Safeta Sušića, ki se bo z "zmaji" najverjetneje končno uspel uvrstiti na veliko tekmovanje.

"Športni direktor Barcelone Andoni Zubizarreta se je obrnil na črnogorskega agenta Milana Ćalasana in ga zaprosil za kontakt s Safetom Sušićem," piše Židak. "V igri je bil Tito, družina Messi ima kandidata, ki ga kličajo Tata (Martino), ampak najresnejši kandidat za trenerja Barcelone je − Pape! Safet Pape Sušić!"

Njegovo ime na vrhu seznama kandidatov

Novinar Jutarnjega lista piše, da nekdanjega nogometaša Sarajeva in Paris Saint-Germaina "zelo cenijo" zaradi predstav BiH, ki je na poti proti uvrstitvi na prvo veliko tekmovanje v zgodovini države, svetovno prvenstvo 2014 v Braziliji. Celo tako, da si ga športni direktor Andoni Zubizarreta želi za naslednika Tita Vilanove.

"Zubizaretta je bil nad Sušićem očaran še kot igralec, spremlja pa ga tudi kot trenerja," Židak povzema beseda Ćalasana. "Doživlja ga kot učenca Ivice Osima, ki ga Zubizarreta izjemno ceni, Ćalasanu pa je rekel, da bo na njegovem seznamu za naslednjega trenerja Barcelone, ki ga bo predstavil predsedniku (Sandru) Rosellu, na vrhu ime Safeta Sušića. Njegova glavna prednost je, da vzpodbuja ofenziven, napadalen nogomet, in ker je v trenerskem smislu povsem dozorel, lahko kmalu pričakujemo sestanek športnega direktorja Barcelone in selektorja bosanske reprezentance."

"Sestanek v Parizu ali Sarajevu"

Zubizarreta se bo s Sušićem "v naslednjih dneh sestal v Parizu ali Sarajevu", je za Jutarnji list potrdil Ćalasan. Po njihovem mnenju ima med vsemi kandidati Sušić "daleč najboljše" reference, ki se jim ne približajo niti favorit Lionela Messija, Argentinec Gerardo "Tata" Martino, niti Joan Frances Ferrer − Rubi, ki se je klubu iz drugoligaša Girone, kjer je bil glavni trener, pridružil pred začetkom sezone. Prav Rubija naj bi za novega trenerja pred svojim odhodom predlagal Vilanova. 

"Sušić je bil genialni igralec PSG, zdaj pa je eden najboljših trenerjev na področju bivše Jugoslavije, preporodil je Bosno, takšna priporočila pa odpirajo celo vrata Barcelone," še zaključujejo hrvaški kolegi.

Martino že začel pogovore

Španski mediji Sušića medtem ne omenjajo niti v enem stavku, glavni favorit je poleg Martina tudi nekdanji kapetan kluba Luis Enrique, a se je pri njegovem morebitnem odhodu iz Celte Vigo, ki jo je prevzel šele pred dnevi, zapleta.

Martina imajo argentinski mediji zdaj za glavnega kandidata, Barçin direktor Raül Sanllehí naj bi kmalu poletel proti Buenos Airesu, prvi pogovori pa so se že začeli. Všeč je po poročanju španskega dnevnika AS tudi Zubizarreti, ki sta mu ga priporočila nekdanji športni direktor Real Madrida Jorge Valdano in nekdanji argentinski selektor ter trener Athletica Bilbaa Marcelo Bielsa.

Komentarjev 3
  • McClain 16:02 21.julij 2013.

    no sam cist resno tole ni...

  • Presvetli 13:42 21.julij 2013.

    http://www.klix.ba/sport/nogomet/safet-susic-ne-znam-koliko-je-realna-mogucnost-da-treniram-barcelonu/130721023

  • Presvetli 13:40 21.julij 2013.

    blla bla bla,Jaka Šraufciger je tud baje eden od glavnih kandidatov za prevzem Barcelone :)