Šport > Nogomet
19 ogledov

Novi trener Chelseaja oproščen obtožb

antonio conte EPA
Selektor italijanske nogometne reprezentance Antonio Conte je bil danes na sodišču v Cremoni oproščen v procesu glede njegove vpletenosti v vpletenosti v korupcijsko afero, poročajo italijanski mediji.

Tožilstvo v Cremoni je zahtevalo, da se Antonia Conteja kaznuje s šestmesečno pogojno zaporno kaznijo in plačilom 8000 evrov zaradi vpletenosti v korupcijsko afero. Italijanskega selektorja so sumili, da ni poročal o poskusu prirejanja izida na tekmi iz leta 2011 med takrat njegovo Sieno in Albinoleffejem, čeprav naj bi za to vedel.

V procesu je sicer vključenih več kot 100 nogometašev in uradnih oseb iz klubov treh italijanskih poklicnih lig. Conte je ves čas trdil, da je nedolžen in da bo svojo nedolžnost dokazal pred začetkom evropskega prvenstva. Danes ga je sodišče v Cremoni oprostilo vseh obtožb, tako da bo lahko v miru pripravljal italijansko izbrano vrsto na najpomembnejše letošnje nogometno tekmovanje v Evropi.

Conte bo letos na evropskem prvenstvu 2016 še zadnjič vodil Italijo, ki bo igrala v skupini E, v kateri so še Švedska, Belgija in Irska, nato pa se bo preselil k londonskemu Chelseaju, s katerim je podpisal triletno pogodbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.