Šport > Nogomet
114 ogledov

Novi trener Olimpije redkobeseden

Safet Hadžić Olimpija Ljubljana Profimedias
Slovenski državni prvak Olimpija je na tiskovni konferenci v Ljubljani predstavila povratnika na ljubljansko klop Safeta Hadžića.

Nogometaše Olimpije, slovenske nogometne prvake, bo začasno vodil Safet Hadžić, ki je na klop Ljubljančanov sedel tretjič v svoji karieri. O dolžini in podrobnostih pogodbe na novinarski konferenci Ljubljančani niso želeli govoriti. Hadžić bo Olimpijo vodil že v sredo na prvi polfinalni tekmi pokala proti Mariboru.

Hadžić ni želel povedati, kako dolgo bo vodil ekipo oziroma kako se je dogovoril s predsednikom Mandarićem. Pravi, da to vedo le odgovorni ljudje v pisarnah, njegovo delo je, da pokaže z ekipo nekaj na terenu. Da je tretjič na klopi Olimpije, je dejal le: "To je delo trenerja."

Ni želel niti povedati, kako je prepričal Mandarića. "To morate vprašati njega," se ni pustil novi trener.

Od pomočnika do glavne vloge

Hadžić je stari znanec Olimpije, vodil jo je leta 2009 in 2010, trenutno je v klubu opravljal vlogo pomočnika trenerja. Leta 2009 je glavni trener postal po slovesu Branka Oblaka, poslovil pa se je po porazu proti Mariboru. Leta 2010 se je vrnil na ljubljansko klop, a se ni izkazal, po slovesu od evropskih tekmovanj ga je zamenjal Dušan Kosić.

Vodstvo Olimpije se je v ponedeljek razšlo z Marijanom Pušnikom, ki je bil prvi trener "nove" Olimpije leta 2015, ko je ljubljanskega prvoligaša prevzel Milan Mandarić.

Ko je Pušnik odšel prvič, ga je nasledil Srb Marko Nikolić, ta je moral oditi po rasističnem incidentu, potem je prišel Italijan Rodolfo Vanoli, ki kljub osvojenemu naslovu ni ohranil trenerskega mesta. Jeseni so v taboru zeleno-belih predstavili Luko Elsnerja, ki je zdržal do začetka spomladanskega dela sezone, trenersko paličico je predal Pušniku, ki je bil trener državnih prvakov zgolj štiri tekme.

Hadžić je bil leta 2012 pomočnik slovenskega selektorja Slaviše Stojanovića. Bil je še trener Bele Krajine in Ivančne Gorice.

"To je ključna tekma za nas, moramo biti borbeni, dati vse od sebe, da gremo naprej v polfinale," so bile prve besede Hadžića. "Spremembe v postavi bodo. Dali bomo v igro tiste, ki so psihično stabilni," je dodal.

Novega trenerja Olimpije prvi preizkus čaka že v sredo, ta pa bo še kako pomemben. Olimpijo namreč čaka prva polfinalna tekma pokala Slovenije proti velikim tekmecem iz Maribora. O vijoličastih je dodal, da so kvalitetna ekipa, ki dobro igra, o taktičnih zamislih, s katerimi bo skušal predramiti svoje varovance, pa ni želel razglabljati.

Na tej tekmi bodo brez kapetana Branka Ilića. Ta je utrpel delno poškodbo notranje vezi kolena, operacija ne bo potrebna, bo pa moral mirovati osem do deset tednov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.