Šport > Nogomet
27 ogledov

Novi zmajček dvignil veliko prahu

Sreten Sretenović Sretenovic Dragan Čadikovski Cadikovski Žurnal24 main
Ljubljanska Olimpija je le dobila tako želenega napadalca. Zmaje je v ponedeljek okrepil Makedonec Dragan Čadikovski, ki je v Sloveniji že igral za Rudar iz Velenja, Celje in Maribor. Med navijači Olimpije pa je veliko prahu dvignil Draganov Facebook zapis iz preteklih mesecev.

Pogodbo z Olimpijo je v ponedeljek podpisal makedonski napadalec Dragan Čadikovski, ki je nazadnje igral za velenjski Rudar, so objavili na spletni strani nogometnega prvoligaša iz slovenske prestolnice. Devetindvajsetletni napadalec je v karieri nastopal tudi za ruski Zenit, srbski Partizan in korejski Inčeon, v Sloveniji pa je nosil majici Celja in Maribora. Skupaj je v slovenski ligi na 135 tekmah zabil 41 golov, pri Olimpiji pa bo na hrbtu nosil legendarno številko 14, ki sta jo v preteklosti proslavila Sebastjan Cimerotič in tudi Robert Prosinečki. Čadikovski bo že v ponedeljek popoldne treniral z novimi soigralci. "Vesel sem, da smo dobili tak tip igralca, ki smo ga iskali. Dragan je izkušen napadalec z občutkom za gol, dogovorili smo se zelo hitro, saj smo oboji pokazali željo, da sklenemo dogovor. Zelo si je želel v Olimpijo in z njim smo še močnejši," je po podpisu pogodbe dejal športni direktor Olimpije Mile Ačimović.

Na udaru zaradi Facebooka

Novi napadalec Olimpije pa se je že prvi dan znašel na udaru navijačev, zaradi nekaj mesecev starega zapisa s Facebook profila vezista zmajev Dareta Vršiča.

Dragan Čadikovski | Avtor: Facebook Facebook
Nogometaša sta že dolgo let prijatelja, navijači pa so šalo Čadikovskega glede Olimpije vzeli skrajno resno in burno reagirali, zato je novinec v zmajevem gnezdu želel podati obrazložitev nastale situacije, sporočajo iz ljubljanskega kluba. "Dare mi je kot mlajši brat, poznava se že deset let, dnevno sva v stikih. Šlo je za hec, za zbadanje med prijatelji, vedno se na ta način šaliva glede klubov, v katerih igrava. Nikoli v življenju nisem nikogar užalil ali želel koga užaliti. Če je kdo to tako razumel, potem se opravičujem, kot se ob tej priložnosti opravičujem vsem navijačem Olimpije. Dal bom vse od sebe, da bomo čim bolj uspešni, navijačem pa se nameravam oddolžiti z odnosom na igrišču in čim boljšimi igrami," je za uradno spletno stran kluba dejal Čadikovski.

V bran Čadikovskemu je stopil tudi Vršič. "Ne morem verjeti, kaj se je zgodilo. Več kot očitno gre za zbadanje med prijatelji. Poznava se še s Celja, že skoraj deset let, Dragan se vedno rad pošali, vendar je izjemno pošten človek, zato se mi srce para ob vsem, kar se je zgodilo. Prosil bi vse, da se zadeva čim prej umiri, ker potrebujemo Dragana v ekipi, potrebujemo pa tudi mir in navijače na naši strani pred izjemno pomembno tekmo proti Širokem Brijegu."


Do dogovora je prišlo v petih minutah

Tudi novinec med zmaji je bil zelo zadovoljen ob prihodu v Ljubljano. "Mile me je poklical in dogovorila sva se v petih minutah," je povedal Čadikovski. "Upam, da bodo rezultati takšni, kot se od takšnega kluba, kot je Olimpija, pričakujejo. Že v prejšnji sezoni sem igral na Stožicah in lahko povem, da stadion ne zaostaja za najlepšimi v Evropi. Je zagotovo najlepši med tistimi, na katerih sem igral, pa sem v Evropi odigral precej tekem. Zadetkov ne bom obljubljal, želim le čim bolj plodno pomagati ekipi. V četrtek proti Širokemu Brijegu sicer nimam pravice nastopa, bom pa z vsem srcem z ekipo," je svoje občutke strnil napadalec, ki bo v kratkem dobil tudi slovensko državljanstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.