Šport > Nogomet
10 ogledov

Novim izzivom naproti

Anton Ferdinand je navijačem West Hama pomahal v slovo. Žurnal24 main
Anton Ferdinand, brat bolj znanega Ria Ferdinanda, je zapustil West Ham in bo kariero nadaljeval v Sunderlandu. V Španiji Santi Cazorla kljub ponudbi Reala iz Madrida ostaja v Villarrealu.
Sunderland je svoje vrste okrepil  z dosedanjim branilcem West Hama Antonom Ferdinandom, ki je z moštvom podpisal štiriletno pogodbo. TrenerRoy Keane je tako letos v klub pripeljal že deveto okrepitev. Finančne podrobnosti prestopa niso znane.

"Anton je odličen nakup, saj moramo okrepiti obrambne vrste," je za klubsko spletno stran dejal Keane. "Kljub svoji mladosti ima v nogah že prek 160 tekem in je zato dovolj izkušen." Anton, čigar brat Rio Ferdinand igra pri Manchester Unitedu, je dres West Hama nosil od malih nog. "Težko je bilo oditi, saj sem tu preživel kar 16 let. Šele ko sem spoznal Roya Keana, sem vedel, da je čas za spremembo," je o svoji klubski navezanosti spregovoril Ferdinand, ki trenutno okreva po poškodbi mišice. Novopečeni trener Keane se je trenerskega posla očitno lotil povsem resno. Od konca zadnje sezone je v klub pripeljal že devet igralcev. Iz Tottenhama so prišliPascal Chimbonda, Steed Malbranque in Teemu Tainio, El Hadji Diouf je prišel iz vrst Boltona, Djibril Cisse pa je v klub prišel na enoletno posodo iz Marseilla. Pet dni pred koncem prestopnega roka Keanovih želja še ni konec. "V mislih imam še enega igralca, nato pa nekaj mesecev nič," je zaključil Keane.

Cazorla ostaja v Villarrealu
Španski nogometaš Santi Cazorla je obnovil pogodbo z matičnim klubom Villarrealom. S tem so se razblinili upi Reala Madrida, ki je že nekaj časa snubil uspešnega mladega španskega nogometaša. Slednjemu se bo v Villarrealu podvojila plača, zadovoljni pa so tudi v klubu, kjer z nestrpnostjo čakajo na začetek La Lige.

Cazorla je na današnji novinarski konferenci dejal, da se v klubu počuti zelo dobro, še zlasti potem ko so sklenili nov dogovor. Tudi predsednik kluba Fernando Ruig je delil navdušenje s svojim igralcem, ko je dejal, da je Cazorla zelo pomemben za njihov klub oziroma celo nenadomestljiv glede na to, da se prestopni rok bliža koncu in zato tri dni pred začetkom španskega prvenstva večjih sprememb ne gre več pričakovati. Španskemu nogometašu se je njegova lojalnost klubu iz pokrajine Castellon vsekakor izplačala, saj se mu bo letna plača podvojila na visokih dva milijona evrov, medtem ko so mu denimo v madridskem Realu ponujali 1,5 milijona evrov letno, je poročal španski časnik El Mundo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.