Šport > Nogomet
3203 ogledov

Novinar o posilstvih in pedofiliji v nogometu, obtožil tudi člana Reala

Ferland Mendy Profimedia
Če je res le polovica...

Neodvisni francoski novinar Romain Molina, ki sicer sodeluje z nekaterimi največjimi svetovnimi mediji kot so Guardian, CNN, New York Times in BBC, je na twitterju podal šokantne trditve. Dotaknil se je kriminala v Fifi, francoski nogometni zvezi, nameščanja tekem ter spolnih napadov in pedofilije. 

Molina trdi, da je bilo po njegovih raziskavah iz nogometa odstranjenih 11 trenerjev in nogometnih delavcev, ki so zlorabili mladoletnike, nekateri mediji pa njegovih dokazov niso želeli objaviti, ker so bili 'prevroči'.

Eden izmed takšnih naj bi bil tudi incident s francoskim reprezentantom Ferlandom Mendyjem v glavni vlogi. Ta je po novinarjevih besedah leta 2018 s pestjo v glavo udaril neko dekle, jo nato še brcnil in ji kazal svoje spolovilo. Žrtev je končala v bolnišnici. Napadel naj bi še eno žensko. Njegov takratni klub Lyon naj bi vse skupaj pometel pod preprogo z namenom, da ne bi ogrozili prestop nogometaša v Real Madrid.

Molina pravi, da se bo po objavi tek škandalov za nekaj časa 'skril na varno', vendar je napovedal, da je to le uvod v zadeve, ki jih namerava objaviti naslednje leto.

Nekatere trditve Romaina Moline:

  • Več kot 400 nogometašev, ki trenutno nastopajo v Premier League, EFL Championship, Ligue 1 in Ligue 2, so bili v mladosti žrtve večkratnih posilstev. Nekateri so pri tem dobili analne poškodbein/ali bolezni in so morali obiskati specializirane klinike. Gre za problem star dve desetletji.

  • Klub iz Ligue 1 je utišal pedofilski škandal v svojem mladinskem pogonu. Najprej so žrtvi pred preiskavo 'oprali možgane', nato pa so ga poslali nazaj v njegovo domovino. Šlo je za tujca.

  • Eno od največjih nogometnih akademij v DR Kongo vodijo pedefili.

  • Elye Wahi, napadalec Montpelliera, je vržen iz akademije Caena, ker je ostale fante silil, da masturbirajo pred njim. Uraden razlog je bil, da je udaril eno od zaposlenih oseb v klubu.

  • Mednarodnega trenerja so ujeli, da je med turnirjem posiljeval dve 13-letnici. Njegov delodajalec, šlo naj bi za velik medij, ga je leta 2017 odpustil. Navedeni so bili povsem drugačni razlogi. V prikrivanju naj bi sodelovala tudi znana in v javnosti priljubljena oseba. 

  • V Aziji so nameščene nekatere mednarodne tekme. Številni igralci so zaradi tega nehali igrati za svoje reprezentance.

  • Ljudje redno zapuščajo PSG zaradi 'izgorelosti'. Več kot 100 zaposlenih je zapustilo bogati francoski klub v zadnjih letih. Športni direktor Leonardo je zaradi svojega vedenja zelo osovražen.

  • Nekdanji francoski reprezentant se je ukvarjal s tihotapljenjem drog v drugo državo, pred roko zakona ga je rešil predsednik kluba.

  • Nogometna zveza Sierra Leoneja je med celotno pandemijo ponarejala teste za Covid-19. Obstaja sum, da so to počeli tudi drugi, a to ni potrjeno. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.