Šport > Nogomet
5 ogledov

Novinar se je prelevil v sodnika

Matt Mesiano Youtube
Novinar Matt Mesiano je moral na tekmi lokalnega nogometnega kluba vskočiti namesto sodnika, ki je po desetih minutah staknil poškodbo meč.

Novinar medijske hiše BBC je obiskal tekmo angleške šeste lige, na kateri sta se pomerila Hemel Hempstead Town in Batch City. Mesiano bi moral pripraviti prispevek za BBC-jevo radijsko postajo, vendar je raje priskočil na pomoč domači ekipi, ki se je po poškodbi linijskega sodnika znašla v veliki zadregi.

Po desetih minutah tekme je namreč zaradi poškodbe meč z igrišča odšepal stranski delilec pravice, glavni sodnik pa je nemudoma pričel z iskanjem zamenjave, in to kar med novinarji in obiskovalci. Hitro se je izkazalo, da je Mesiano edini, ki se lahko pohvali s sodniškimi izkušnjami, zato mu ni preostalo drugega, kot da ekipama priskoči na pomoč.

''Bilo je kar nekaj gledalcev, zato sem bil precej živčen. Mislim, da ni bilo preveč slabo. Sem sodnik v mladinski kategoriji, tako da sem vajen soditi pred enim gledalcem in njegovim psom, ne pa pred 700 do 800 obiskovalci. V deveti minuti se je poškodoval stranski sodnik Chris Wicks in ni mogel nadaljevati. Glavni sodnik Robert Hyde je iskal nevtralnega in kvalificiranega sodnika, a razen mene nihče ni ustrezal temu opisu. Sledil je desetminutni odmor, da sem si nadel opravo, na srečo nosiva isto številko. V klubu preživim kar nekaj časa, tako da je veliko ljudi vedelo, kdo sem,'' je izkušnjo opisal Mesiano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.