Šport > Nogomet
49 ogledov

Katanec: "Srce mi bije, kot bi bil prvič selektor"

Katanec Čeferin novinarska konferenca Brdo pri Kranju dres reprezentanca
1/11
Anže Petkovšek
Srečko Katanec je tudi uradno prevzel vodenje slovenske nogometne reprezentance in na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju prvič spregovoril pred mediji. "Tako dolgo sem čakal, ker sem čakal na strice iz ozadja," se je pošalil novi (stari) selektor, čigar pogodba bo trajala do konca Eura 2016 v Franciji.

Povratnik na klop slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je ob svojem prvem javnem nastopu obljubil, da bo po prevzemu funkcije iz rok nekdanjega sodelavca Slaviše Stojanovića v reprezentanco vrnil vse najboljše nogometaše.

S tem je pustil odprta vrata prisilno upokojenima Robertu Korenu in Milivoju Novakoviću, priznal pa je tudi, da ne izključuje igranja s tremi branilci v sebi tako ljubi igralni postavitvi 3-5-2.

Katanca je pred novinarsko konferenco brez glasu proti na svoji 14. seji potrdil Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije (NZS). Bivši selektor Slovenije (od leta 1998-2002) je v dar predsednika NZS dobil slovenski dres s številko 13, ki jo je nekoč nosil kot igralec. Tu je nekaj vrhuncev s skoraj 50 minut dolge novinarske konference z Brda pri Kranju.

"Dober dan želim. Srečno novo leto, prvo," se svojemu statusu dežurnega "voščilca" tudi s prvimi besedami kot novi (stari) selektor ni izneveril Katanec. "Predsednik vam je povedal par reči, da je imel dober občutek, da bom postal selektor. To je res, povedal pa bi vam nekaj v šali - tako dolgo smo čakali, da bom ponovno postal selektor, ker smo čakali na strice iz ozadja. Končno so mi strici 31. potrdili, da sem lahko selektor."

Srce bije, kot da je prvič

"Zahvalil bi se predsedniku za zaupanje. Emocije so. Srce mi bije, kot da sem prvič selektor slovenske reprezentance. Zavedam se odgovornosti, ki mi ga dajejo izvršni odbor, predsednik, javnost in vsi skupaj. Zavedam se, da bo javnost po tisti prvi zgodbi pričakovala ponoven uspeh. Želim si, da bo naše sodelovanje, predvsem z mediji - korektno in profesionalno. Prosil bi, da bi se mojo prvo zgodbo dalo na stran. To je popolnoma nova zgodba in vemo, kakšna je situacija sedaj."

"Upam, da bomo uspešni. Seveda nas čaka izjemno težko delo, predvsem zame in za moje strokovno vodstvo, za katerega verjetno veste. O tem ne bi sedaj. V zelo kratkem času moramo uloviti konce in z mojim štabom uskladiti kaj, kako in zakaj. Koga ja, koga ne ... Kaj se je dogajalo v preteklosti v reprezentanci sami, kar večina od vas že ve. Mislim, da bomo dobro sodelovali. Še enkrat srečno novo leto vsem nam. Upam na najboljše."

O strokovnem štabu, slabih plateh reprezentance v zadnjem letu

"Štab se mora najprej dogovoriti s predsednikom. Ne vem, če so se že videli ali ne. (Nihad) Pejković, Aleš (Čeh) in Žele (Željko) Milinović. To naj bi bili moji sodelavci, ne pomočniki, ker jaz moje ljudi, s katerimi sodelujem, ne želim nikoli imenovati za pomočnike, saj so zelo pomembni del ekipe. Ne samo oni - pomembni so tudi vsi ostali člani, zveza, da to na koncu vse deluje. Ne bi govoril o slabih stvareh. Kar je bilo, je bilo. Zakaj moramo v Sloveniji vedno spraševati o slabih stvareh, če imamo toliko dobrih? Na tem mestu ne bi o tem. Kar je bilo v preteklosti so njihove zgodbe, moja zgodba bo moja zgodba. Ne bi nič analiziral. No, analiziral bom, seveda, ampak zase. Mediji se boste od mene navadili, da ne boste slišali prevelikega hvaljenja igralcev po tekmah, prav tako pa niti kritiziranja. To mi ni simpatično."

Katanec Čeferin novinarska konferenca Brdo pri Kranju dres reprezentanca | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

O pogovorih z bivšim selektorjem Stojanovićem

"Bil sem s Slavetom, skupaj sva bila prvega januarja. S Slavetom imava odličen odnos. Pogovarjala sva se o reprezentanci, o njegovem vidiku, kako je on to videl. O normalnih rečeh, ki spadajo zraven - o atmosferi, kaj on misli, da je naredil pozitivnega in negativnega. Jaz bom skušal čim več informacij dobiti ne samo od Slaviše, malce moram tudi povprašati tudi o zgodbi po svetovnem prvenstvu. To veste bolje od mene, jaz nisem bil prisoten. Zgodba je že od svetovnega prvenstva šla nekako počasi navzdol. Osebno mi je bilo žal, da se je Slavišina zgodba končala tako, saj je bil z mano dve leti v Dubaju. Je v redu 'dečko', strokoven, ampak v nogometu se dejansko nikoli ne ve. Lahko pripeljete najboljšega na neko mesto, pa mogoče zgodba ne začne 'špilat' zaradi kakšnega razloga."

O objektivnih ciljih reprezentance v kvalifikacijah

"Cilji so takšni - nisem se strinjal z mediji, ko sem bral o slovenski reprezentanci pred samimi kvalifikacijami, saj je pisalo, da se Slovenija mora kvalificirati. Tako je bilo postavljeno. Jaz upam, da mi bo uspelo, da bodo fantje na igrišču dali vse od sebe. Da se bodo borili, in da bodo v danem trenutku pokazali največ, kot so sposobni. Dokler so teoretične možnosti uvrstitve na svetovno prvenstvo - zakaj ne? Ampak mi imamo zelo malo časa. Eno prijateljsko tekmo imamo zdaj (februarja proti Bosni in Hercegovini, op. a.), potem je marec (kvalifikacijska tekma proti Islandiji, op. a.). Kar se mene tiče gremo počasi, od tekme do tekme. Seveda bomo skušali zmagati na vsaki tekmi, vsi neradi izgubljamo.

Ampak šli bomo postopno, potem pa bomo videli, kaj se bo dogajalo po prvi tekmi z Islandijo, po drugi tekmi pa bomo glede na rezultat tudi vlekli naslednje poteze. Dokler se ne začnem pogovarjati s fanti, ne morem vedeti kako, kdo, kaj in zakaj razmišlja. Ali ima težave v klubu ali jih nima? Ali imajo nekateri še kaj energije, govorim o tistih, ki so bili na svetovnem prvenstvu, da dajo 120 odstotkov in ne 100 odstotkov. Govoriti na pamet mi je težko. Kar je gotovo pa je, da morajo zame v reprezentanci igrati najboljši slovenski igralci, ki jih imamo. Seveda po mojem mnenju.

Kar se tega tiče bom nazaj povabil vse tiste, za katere mislim, da nam še lahko pomagajo. Če bo kdo rekel ne, v redu, spoštujemo njihove odločitve. Vsi najboljši morajo igrati, pa če imajo 20 ali 40 let. Meni bi bilo najlažje zdaj odrezati in pomladiti reprezentanco, da bi igrali vsi mladi od (Harisa) Vučkića do (Kevina) Kampla, ki bi si pridobivali izkušnje na reprezentančnih tekmah. Ampak to zame ne obstaja. Reprezentanca ni poligon za pridobivanje izkušenj - seveda je, ampak na že določeno podlago v klubih. Moramo biti tekmovalni in pokazati žar. To je moja naloga. Slovenski igralec v nobenem trenutku ne sme zatajiti na igrišču. Moramo imeti krvave noge, glava jih mora boleti od razmišljanja."

Katanec Čeferin Zavrl novinarska konferenca Brdo pri Kranju dres reprezentanca | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

O kapetanu Samirju Handanoviću

"S Samirjem se še nisem slišal. Jaz moram normalno imeti fizičen kontakt, slišati osebo, če koga kaj moti. Zame morajo, sploh pa najboljši, v reprezentanci igrati pa četudi do 50. leta. Ne bom rekel, da bi jaz še danes igral nogomet, če me ne bi nekaj bolelo, ampak bi. Tako morajo tudi oni razmišljati in vesel bi bil, če bi naši najboljši igralci dali na stran svoje ege, ko gre za reprezentanco. Tudi, normalno, s Samirjem se bom pogovoril. Če bo to (upokojitev, op. a.) njegova odločitev, jo bomo seveda spoštovali. Ampak to govorjenje vnaprej mi ni všeč. Slišal ga bom, tudi njega vprašal o določenih stvareh, o tem, kakšna je situacija, tako kot vsakega.

Določena pravila igra bodo, če pa se kdo ne bo hotel iti po teh pravilih ... Ta pravila so absolutno normalna. Veliko sem prebral, da imam trdo roko, da tolčem po mizah, da tepem igralce, da delam vse živo ... Tega jaz nikoli nisem delal, prebral pa sem veliko. Pravila igre bodo imeli postavljena normalno, kot vse reprezentance, če se pa kdo ne bo želel iti po teh normalnih pravilih, ga pa ne bo zraven. Kar povedal vam bom vnaprej - tudi od vas v prihodnosti, da bomo lažje delovali, bi si želel, da bi v mojem mandatu izpustili besede naj bi, slišali smo ... To bi si res želel, to je moja novoletna želja. Če veste - napišite! On je bil tam, pa napišite z imenom in priimkom.

Povem vam po pravici - v tem mandatu, odkar me ni bilo tukaj, sem vodil kogar sem vodil, izkušnje so bile pozitivne in negativne. V Sloveniji vam bom povedal kar vnaprej - igrali bomo z odprtimi kartami, vsaj kar se mene tiče. Če bo kdo naredil prekršek, bomo to seveda v dogovoru z nogometno zvezo tudi povedali. Ne smemo se skrivati, nič se ne sme zavijati v papir. To mene ne zanima. Igralci bodo imeli normalna pravila, zelo veliko svobode, igralci so jo imeli v mojem prvem mandatu morda celo nekoliko preveč. Mislim, da nisem neka železna roka, kot se me predstavlja."

O debiju proti Bosni in Hercegovini v Kopru

"Ja, to je prava tekma, seveda. Huda tekma! Igrali bomo z reprezentanco, ki po mojem mnenju zdaj spada med deset na svetu. Gladko. To bo težek test, seveda, a jaz sem v preteklosti ... Poznate zgodbo - od San Marina, Luksemburga in ostalih spoštovanja vrednih reprezentanc, ampak vedno sem si želel igrati proti močnim reprezentancam, bolj kot da bi si popravljali statistiko. Mogoče je ... Ne mogoče - gotovo gre za neugoden čas. Večina bosanskih reprezentantov v tistem času igra, naših pa kaj dosti ne, kajti lige so prekinjene.

Vemo, da se slovenska začne šele marca, drugje pa prvenstva tečejo. Ampak je tako kot je, mi rabimo čas, normalno. Prijateljsko tekmo bomo izkoristili na najboljši možen način, da bomo videli določene kandidate. Po možnosti tiste, ki igrajo, ker tisti, ki ne bodo, bodo šele dobro začeli priprave. Tisti ne bodo v optimalnem stanju. Tekma je v delikatnem času, a kar je je. Igrati se mora in tekma nam bo služila, da bomo prišli do prvih informacij kaj in kako."

O priložnostih za igralce iz slovenske lige

"Povedano pošteno sem slovensko ligo spremljal malo ali skorajda nič. Maribor sem gledal v Evropski ligi. Kar se tega tiče informacije imam. Ampak pravim - šestega februarja bo prijateljska tekma, Maribor pa gre, če so moje informacije pravilne, na priprave okrog petnajstega. Ali je smiselno poklicati koga iz slovenske lige? Ne bodo v optimalni formi, zato tudi ne bomo dobili pravih informacij, česa so zmožni. Zdaj bo 14 dni do prve tekme kar intenzivno. Poskušali bomo dati priložnost večini igralcev, ki so vsaj v pogonu v svojih ligah, torej 'Italijanom', kar nekaj fantov imamo v Italiji. Tudi tisti, ki ne igrajo, bodo najverjetneje vsaj v trenažnem procesu. Situacija ni enostavna, toda poklicali bomo 20 igralcev in iz tega skušali dobiti čim več. Glede igralcev iz slovenske lige pa seveda - ko sem bil prvič selektor, so igrali. To ni bila nikoli škoda."

O pogovorih s Korenom in Novakovićem

"O tem sem govoril že prej. Rekel sem, da bom v reprezentanco povabil vse tiste, za katere mislim, da lahko pomagajo, in ki so najboljši."

Katanec Čeferin novinarska konferenca Brdo pri Kranju dres reprezentanca | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

O tem, kaj je pretehtalo pri odločitvi za povratek

"Res so bili strici iz ozadja! (smeh) No, pustimo strice. To je bil hec. Za morebitni neuspeh jih gotovo ne bom obtožil. V tem trenutku mi je bila najlažja odločitev ravno zaradi tega. Če bomo izgubili, bom rekel: 'Saj so krivi tisti strici tam!' Situacija je bila taka - predsednik je bil izjemno korekten, jaz se do 20. (decembra, op. a.) sploh nisem nič pogovarjal ali dogovarjal o tem, da bi lahko prevzel slovensko reprezentanco. Če verjamete ali ne. Dvajsetega je predsednik potem povedal, da to mene zanima, jaz pa sem rekel, da bom razmislil. In zgodba je šla tako naprej - razmišljal sem o plusih in minusih, kaj mamo in kaj nimamo. In če boste verjeli ... Hotel bi povedati zelo na kratko, saj nisem dober govornik.

Do tega, da sem prevzel slovensko reprezentanco, so me pripeljale zelo majhne podrobnosti. Take podrobnosti, kot so pogovori doma z družino. Podrobnosti, kot so pogovori s prijatelji, v smislu: 'Daj ne sprejmi, ker si boš pokvaril statistiko! Enkrat ti je uspelo, drugič ti ne bo!' Bolj ali manj se v naši lepi slovenski deželici razmišlja ozko, v tujini se od teh statistik ne živi. Mene to ni zanimalo že kot igralca. Treba je delati. Situacija gotovo ni enostavna. Kaj me je še pritegnilo? Ko sem videl, da to ne funkcionira. Pritegnila me je tudi podpora javnosti, resnično se zahvaljujem tistim, ki so zame, srečo pa želim tudi tistim, ki so proti. V življenju je tako, da če je 50 ljudi zate in 50 proti, je to že OK.

Lahko vam povem tudi anekdoto - je prišel 'tamal' do mene in mi rekel: 'Daj, fotr, začni že delat! Sem si že zaželel kavča, ko sem zvečer utrujen.' Torej takšne res majhne stvari in to, da dam Sloveniji spet nekaj nazaj, ker je Slovenija dala meni zelo veliko, že ob prvem izboru. Če ne bi bilo Slovenije, mogoče sploh ne bi treniral in ne bi imel službe. Na nek način se lahko tako zahvalim za tisto, kar je bilo pred 14 leti, ampak tista stvar je končana. Zdaj gremo v novo zgodbo in upam, da bo uspešna. Žal mi je bilo samo za to, ko so nekateri v medije v teh časih lansirali neke velike številke. 500 'jurjev' plače? To je malce malo, kajne? To je malce malo. (pogleda Čeferina) To ni bil nikoli pogoj."

O reprezentančni bazi in čestitki Zlatka Zahovića

"Ni mi še čestital, ampak z Zlatkom nimam problemov, kot jih on nima z menoj. Kar se tiče baz bomo imeli po mojem enake. Če bomo igrali v Mariboru bomo bili na Ptuju. Sicer je še prehitro govoriti, moram še sam videti, ampak slišim vse naj, naj, tako da glede tega nimam nobenih zadržkov. Če se bo 'špilalo' v Ljubljani bomo bili na Brdu, torej verjetno tukaj, saj ne vem ... Drugače pa verjetno na Ptuju."

O zmagovitem startu v Kopru

"Seveda, tudi jaz si ga želim. Delamo zato, da zmagamo, ampak sem realist, zato me porazi ne presenetijo. Izgubljali smo tudi s prvo generacijo, s tisto mojo reprezentanco. Saj veste sami - kdaj smo 'fajn fasali', ampak če se iz tega nekaj naučiš ... Moja želja je, in mislim da želja vseh športnih navdušencev, da ta nogomet dvignemo na malce višji nivo, kot je bilo to v zadnjem času. Apel je gotovo na igralce same, malce večji problem pa je, če akterji, ki morajo nato proizvesti to, kar imamo mi v glavah, niso zraven. Ne vidim pa razloga, zakaj ne bi bili. Seveda so situacije v klubih takšne in drugačne in treba je videti kaj in kako, komu pomagati ... Potrebno se je pogovarjati, seveda v tem kratkem času bo to precej specifično."

O igralnem sistemu 3-5-2

"Kar se tiče igralnih sistemov je tako, da so pomembni, seveda. Če sem jaz pošten, sem bližje sistemu s tremi zadaj. To je res. Z reprezentanco Združenih arabskih emiratov smo dve leti s štirimi branilci igrali odličen nogomet. Odločitev bo padla, seveda. Situacija je takšna, da nimam veliko časa, da bi poskusil z različnimi rečmi. Dejstvo je, da so me včasih napadali, da le še jaz igram 3-5-2. To je bila klasika, pa smo igrali odličen nogomet. V obeh sistemih lahko igraš odličen nogomet. Analizirati moraš karakteristike igralcev in videti kaj ti je bližje. Glede 4-4-2 ... Vsi gledamo Barcelono in ekipe, ki so vrhunske, in pri katerih lahko dejansko uživaš.

Ampak ti sistemi zahtevajo izredno tehnično podkovanost, posest žoge, štoperje, ki so močni na žogi, ki so hitri in rešujejo situacije ena na ena, da ne grem zdaj v podrobnosti ... Kar se tiče Slovenije se bom gotovo odločil tako, da bo najbolje, kar se bo v danem trenutku dalo izvleči iz igralcev. To so pač ekipe, ki imajo vrhunske igralce. Juventus že leto in pol igra 3-5-2 in ni izgubil 60 ali 70 tekem, ne vem koliko jih je že bilo. Ni pomembno. Dejstvo je, da se vidim v obeh sistemih. Vsi sistemi so le začetek, med samimi tekmami se ti sistemi menjajo. Bistveno mi je le, da naši igralci uživajo v igri, in da dajo vse od sebe. To je bistvo tega, da med seboj sodelujejo in si pomagajo.

Slovenija mora biti ekipa, v kateri vsi igralci in energija cele države živi z njo. Mi nimamo igralcev 'tipa X'. Pa ne (Cristiana) Ronalda ali (Lionela) Messija. Tipa (Mirka) Vučinića, ki ko ne gre, lahko tekmo reši sam. Tega Slovenija v tem trenutku nima in fantje si bodo morali pomagati, morali se bodo držati stvari. Gotovo tudi sistema, ampak na koncu koncev uživati. Če bo potrebno bomo igrali tudi tako, kot je Chelsea zmagal v Ligi prvakov - vsi nazaj. (Didier) Drogba je naredil dva 'penala', oni ga niso dali in potem je bil (Roberto) Di Matteo najboljši trener na svetu. Upam, da se bo to zgodilo tudi meni. (smeh) To je to o filozofiji. Čisto 'bunkerico'!"

Katanec novinarska konferenca Brdo pri Kranju dres reprezentanca | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

O tem, da vidi, da se da iz igralcev iztisniti več

"S predsednikom se prav dobro ne poznava, kar je normalno po desetih urah druženja. Ne vem, če je on čutil takšno energijo, potem je imel, glede na to, da sedim tukaj, prav. Res je, da je bilo veliko majhnih podrobnosti, da sem na koncu pristal. Še enkrat vso odgovornost sprejemam jaz s svojo ekipo. Nihče drug ne bo kriv - jaz bom kriv. Drugo leto bom star 50 let, če še ne veste, in lahko prevzamem odgovornost, če kaj ne bo šlo dobro. Nimam strahu kar se tega tiče. Predsednik pa je, lahko rečem še enkrat, zadel."

O prvih potezah kot selektor

"Z delom sem že začel. Sicer sem prekršil dogovor, saj mi je predsednik rekel, da do danes absolutno ne smem delati ničesar. Izvršni odbor je bil zelo 'na knap' ... Saj ne, potrdili so me stoodstotno. Začel sem že delati, z nekaterimi igralci sem se že videl. S tistimi, za katere bom menil, da jih je smiselno poklicati, jih bom poklical. Nekatere bom šel pogledat na tekme, če bo možno. Gotovo se bom o nekaterih stvareh iz preteklosti pogovoril že prej. Nekatere informacije že imam, tako da bodo odločitve, kar se tega tiče, padale že kar kmalu."

O tem koliko časa bo potrebno, da bo zadovoljen z reprezentanco

"Ni časovnega okvirja. Tega nimam v glavi. Vse je odvisno od samega stanja igralcev, ki jih imamo na razpolago. In seveda od samih rezultatov. V Sloveniji je baza igralcev takšna, kot je. Nekateri igralci, ki bi zdaj že morali prihajati - (Haris) Vučkić, (Rene) Krhin -, njihov skupni imenovalec je poškodba. Krhin že nekaj začenja igrati ... Zdaj govoriti nekaj in reči, da ne bomo več računali na stare, ki zdaj ne igrajo, potem pa bodo morda čez dva meseca igrali ... Tega ne moremo. Situacija je takšna, da ni enostavna. Jaz na nek način v šali vedno rečem, da mora slovenski selektor, kdorkoli že je, ali selektor, ki dela v teh manjših reprezentancah, kjer ni velike baze, igrati z igralci, ki v klubu ne igrajo, in ki niso v formi.

Izredno težko je reči koliko časa bo zdaj dovolj. Tega ne bom naredil. Prva tekma je prva tekma. Naši fantje in naši reprezentanti imajo vso odgovornost, da pokažejo največ. Vi pa sami veste kako je tudi pri boljših klubih in reprezentancah, ko se nekaj menja ... To so procesi, pri katerih nihče ne more reči: 'Aha, zdaj bomo šli pa na Euro čez tri leta.' Takšne garancije ne more dati nihče. Ali pa da bomo šli na svetovno prvenstvo. Mi nimamo takšne baze, da bi lahko tako trasirali. To je naše stanje in tega se zavedam. Tega sem se zavedal že preden sprejel ponudbo. Ne bom se izmikal odgovornosti. Iz te situacije pa bom skušal ustvariti čim več."

O tem, če potrebuje "primopredajo" poslov z Matjažem Kekom

"Ne, ne, jaz določene stvari že vem. Kaj je bilo in kako je bilo. Matjaža samega lahko slišim, s tem nimam nobenih težav. Tudi takrat, ko je bil selektor, sem mu rade volje dal informacijo. Poznam situacijo s svetovnega prvenstva. Ampak to je preteklost, to so informacije zame, informacije, ki v tem trenutku niso pomembne. Za vas je pomembno, kako bom zdaj delal jaz. Vem pa že 90 odstotkov tega, kaj je bilo, kako se je izteklo, in kako so se nekateri igralci napadali in kritizirali ... Mogoče kdo več kot kdo drug, ne bom šel v te zaplete, to je vaša pravica. Res bi vas prosil - vsak, ki ga bom poklical v reprezentanco, ga bom vpoklical zaradi tega, ker bom menil, da je najboljši.

Odgovoril bom normalno - če boste vi vprašali zakaj zdaj on, vam bom odgovoril zakaj on iz enega ali drugega vidika. Generacije se ne morejo kar menjati, da bi zdaj kar naenkrat vrgli levom 20 ali 21 let stare fante, ki ne bi preživeli. Potrebni so tudi starejši fantje, ki so pozitivni, ki mogoče ne bodo niti igrali, a bodo zraven reprezentance. Da bodo pomagali tem fantom, ki prihajajo, na nek drug način. Skozi pogovore, na samih treningih. Tekma je sestavljena iz več kot 90 minut, ki jih vidimo. To je proces. Če v reprezentanci ni takšnega vzdušja, kot mora biti, tudi tekma ne more biti dobra. Gotovo pa igralca v reprezentanco ne bom vpoklical z lahkoto, tudi če bi bil najboljši, če bi menil, da ni pozitiven za ostale fante. Gotovo. V to ste lahko prepričani."

Komentarjev 5
  • Franc Bukovec 12:32 05.januar 2013.

    pa še to...vsi vemo, da je Tini veliko več do denarja kot do tega, da tekmuje za Slovenijo. In tu se s Katancem ne more primerjat. Tko da brez veze si nekaj utvarjaš, da je nek slalom pomemben.

  • Franc Bukovec 12:29 05.januar 2013.

    mama ti je bedak. Nogomet je za večino bolj pomemben kot smučanje in to, da je Katanec spet selektor ni mala stvar. Z vsem spoštovanjem do Tine - ampak zabij si ta slalom v neki. Who gives a shit about ...prikaži več Slijeme?? Še Tina bi razumela, zakaj so v program vključili to tiskovno konferenco, tko da tebe bebo itak ne bo noben nič vprašal. V kot pa tišina prosim.

  • gec 17:34 04.januar 2013.

    jebi se ti in sljeme in mazetka a ti je jasn?katanec je car!!!!!!