Šport > Nogomet
0 ogledov

Novinec je Nejc Pečnik

kek_blg3_sps Žurnal24 main
Selektor nogometne reprezentance Matjaž Kek je objavil seznam kandidatov za nastop v kvalifikacijskih tekmah za SP 2010 proti Češki in Severni Irski. Brez večjih presenečenj.
 
 

Prepričan sem, da bo poln Ljudski vrt prava spodbuda in motiv za te fante.

Matjaž Kek

 
Na seznamu je 22 igralcev, edini novinec pa je napadalec MIK CM Celja Nejc Pečnik . Selektor Kek pred izjemno pomembnima tekmama ni presenetil, saj je sklical najmočnejšo reprezentanco, ki jo Slovenija v tem trenutku premore. "Kljub težavam, ki jih imamo s kartoni in poškodbami nekaterih igralcev, je to kader, ki se zaveda odgovornosti in naših možnosti v teh dveh tekmah. Res je, da Čehi kotirajo visoko in imajo v svojih vrstah največje zvezdnike svetovnega nogometa, ampak ob vsem dolžnem spoštovanju, to je za nas le toliko večji motiv," je seznam igralcev komentiral Kek.

Slovenija je v kvalifikacijah s sedmimi točkami v igri za najvišja mesta, kljub dejstvu, da še niso igrali proti na papirju najslabšemu nasprotniku v skupini. Odgovor, ali lahko Slovenci vztrajajo do konca, bosta ponudili prav tekmi s Češko in Severno Irsko: "Mi bomo poskusili nadaljevati v ritmu, v kakršnem smo začeli, nikakor pa se ne bomo vnaprej predali. Želimo ostati v igri za najvišja mesta v svoji kvalifikacijski skupini, ne glede na to, kateri nasprotnik stoji na drugi strani."

Kek zaupa povabljenim
 
 

 Milivoje Novaković © Gregor Katič

 
Ljudski vrt bo tokrat spet dihal skupaj s slovensko reprezentanco, navijači pa bodo dvanajsti igralec že med ogrevanjem izbranih vrst: "Prepričan sem, da bo poln Ljudski vrt prava spodbuda in pravi motiv za fante. Menim, da je zdaj dovolj govora o kartonih in o tem, koga ne bo. Tem fantom, ki so vpoklicani, popolnoma zaupam in prepričan sem, da se dobro zavedajo odgovornosti, ki je na njih, hkrati pa vem, da je prisotna velika, velika želja, da premagamo renomiranega nasprotnika, ki je pred nami."

Selektor je tokrat zaradi težav v napadu poklical enega novinca, igralca Mik CM Celja Nejca Pečnika , ki je v prvem delu sezone igral prav na Češkem: "Nejc Pečnik je novo ime na seznamu, saj imamo nekaj težav s poškodbami v konici napada. Poškodovan je Burgič, počasi se vrača Matavž, ki pa bo za zdaj, v dogovoru s selektorjem U21 Kavčičem, ostal v reprezentanci U21. Pečnik ima prepotrebno predrznost, odločnost, pogum, agresivnost in bi lahko prišel prav v teh dveh tekmah, nenazadnje pa je dobro igral tudi v zadnjih tekmah v državnem prvenstvu."

Izmed dvaindvajsetih igralcev so tokrat na seznamu kar trije vratarji: "Tri vratarje sem vpoklical zaradi tega, ker je imel Samir Handanović določene težave s poškodbo. Včeraj (četrtek, op. a. ) je odigral devetdeset minut in treba bo počakati, da vidimo, kakšen bo odziv po tekmi. Šeliga je v tem trenutku v dobri formi, dobro brani tudi v prvenstvu, z nami pa je bil že v prejšnjih akcijah."

Slovenska izbrana vrsta se bo zbrala v ponedeljek ob 12.30 v hotelu Primus na Ptuju.

Seznam Matjaža Keka:

Vratarji:
Samir Handanović (Udinese, ITA), Jasmin Handanović (Mantova, ITA), Aleksander Šeliga (Mik CM Celje)

Obrambni igralci:
Mišo Brečko (Koln, NEM), Boštjan Cesar (Grenoble, FRA), Branko Ilić (Betis, ŠPA), Bojan Jokič (Sochaux, FRA), Dominic Maroh (Nurnberg, NEM), Aleš Mejač (NK Maribor), Mitja Morec (Slavija Sofia, BOL), Marko Šuler (Gent, BEL)

Zvezni igralci:
Valter Birsa (Auxerre, FRA), Andraž Kirm (Domžale), Andrej Komac (Djurgardens, ŠVE), Robert Koren (WBA, ANG), Aleksander Radosavljević (Tom Tomsk, RUS), Mirnes Šišić (Crvena Zvezda, SRB), Anton Žlogar (Omonia, CIP)

Napadalci:
Zlatko Dedić (Frosinone, ITA), Zlatan Ljubijankić (Gent, BEL), Milivoje Novaković (Koln, NEM), Nejc Pečnik (Mik CM Celje)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.