Šport > Nogomet
0 ogledov

Novo priznanje za Fergusona

Sir Alex Ferguson je ikona Manchester Uniteda. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Sloviti trener Manchester Uniteda, Škot Alex Ferguson, je na rimski univerzi Tor Vergata prejel nagrado za etiko v športu.

Trenerski strateg angleškega nogometnega velikana Manchester United Alex Ferguson je predaval na rimski univerzi Tor Vergata, ki mu je v ponedeljek podelila posebno priznanje. Ferguson, ki ima zaradi zaslug v športu pred svojim imenom že plemiški naslov, je v večnem mestu prejel nagrado za etiko v športu.

Škotski nogometni strokovnjak, ki že 25 let sedi na klopi moštva z Old Trafforda, se je tako znašel v družbi predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa) Michela Platinija, nekdanjega predsednika Rome Franca Sensija, smučarske tekačice Stefanie Belmondo in nogometnega trenerja Zdeneka Zamana, ki so že prejeli omenjeno nagrado.

Menedžer rdečih vragov je po končanem predavanju na rimski univerzi odgovarjal tudi na novinarska vprašanja ter se razgovoril tudi o najboljših posameznikih, ki jih je treniral: "Kdo je najboljši nogometaš, ki sem ga treniral? Ne morem izbrati le enega, vendar pa lahko rečem, da so bili fantastični Eric Cantona, Cristiano Ronaldo, Paul Scholes in Ryan Giggs."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.