Šport > Nogomet
21 ogledov

Novosadski vratar "kravžljal živce" Romi za nov remi

(Hellas Verona - Chievo) Dejan Lazarević navijači gledalci tribuna slavje
1/53
EPA
Juventus je tudi po tekmi AS Rome, ki je v ponedeljek remizirala s Cagliarijem (0:0), prvič v sezoni ostal na vrhu Serie A. Lazio v zadnjih sekundah pokvaril debi Siniši Mihajloviću v Genovi (1:1). Dejan Lazarević je v soboto odločil veronski derbi za Chievo (1:0).

Siniša Mihajlović ni imel sreče na svojem trenerskem debiju pri Sampdorii, a je z igralci po remiju s še enim svojim nekdanjim klubom Laziem vseeno dobil gromek aplavz v Genovi (1:1). Za nameček je z zadnjim strelom na tekmi zadel Albanec v vrstah sinje modrih Lorik Cana, potem ko so možje iz pristanišča skoraj cel drugi polčas odigrali z igralcem manj.

Nenad Krstičić je namreč po 18 sekundah drugega polčasa dobil rdeči karton, a je Sampdoria vseeno povedla prek Roberta Soriana, Cana pa je nato v četrti minuti dodatka strl srca domačim navijačem, ki niso mogli proslaviti dviga z mest, ki ob koncu sezone vodijo v Serie B.

Dvoboj Balkancev ostal pri 1:1

Nekdanji selektor Srbije je vodil svojo prvo tekmo v Serie A skoraj točno dve leti po tem, ko je zapustil stolček Fiorentine ob hudem pritisku toskanskih navijačev, ki so se ga lotili tudi na osnovi etnične pripadnosti.

Sampdoria je na težkem igrišču v Genovi ostala brez Krstičića, ki je ostro pokosil Cristiana Ledesmo, Lazio, ki ga vodi Sarajevčan Vladimir Petković, pa kot ekipa, ki v letošnji sezoni še ni zmagala v gosteh, znova ni znal izkoristiti ponujenega.

Soriano je v 67. minuti žogo uspel poriniti v mrežo, nekdanja ekipa Srečka Katanca pa je zdržala vse do sodnikovega podaljška, ko si je albanski branilec Cana elegantno pripravil strel in z natančno odmerjenim udarcem zatresel mrežo Angela da Coste, s čimer je preprečil prvo zmago genovskemu moštvu.

Juve znova na vrh, Iličić brez učinka

Branilec naslova Juventus je vsaj do ponedeljkove tekme AS Rome s Cagliarijem prevzel vodstvo v Serie A z zmago pri Livornu (2:0). Zanjo je zadel vroči napadalni dvojec Fernando Llorente-Carlos Tévez. Oba sta bila natančna v drugem polčasu, Llorente z izvrstim volejem, nato pa je visokorasli napadalec še pripravil gol Argentincu.

Udinese je ustavil nalet Fiorentinev Vidmu (1:0). Josip Ilićić je v igro vstopil v drugem polčasu, ko so Videmčani že vodili z golom Thomasa Heurtauxa, tudi z Iličićem na igrišču (zamenjal je legendo španskega nogometa Joaquína Sáncheza) pa so gostje le stežka prihajali do priložnosti proti vedno izvrstno organiziranim belo-črnim.

Sassuolo je z Jasminom Kurtićem (odigral je zadnjih 20 minut) po katastrofalnem začetku sezone skočil že na 15. mesto, potem ko je na domačem igrišču ugnal Atalanto (2:0).

Krhin Guarin Bologna Inter Serie A Italija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA

Inter zapravil priložnost v Bologni

Bologna že enajst let na domačem stadionu ni premagala Interja, toda Rene Krhin je s soigralci vrata Samirja Handanovića načel že v 12. minuti, ko je bliskoviti protinapad s strelom skozi slovenskega reprezentančnega vratarja zaključil Panagiotis Kone.

Interisti so v prvem polčasu zapravili cel kup zrelih priložnosti, Fredy Guarín je z zadnjim strelom prvih 45 minuti s prostega strela zatresel prečko, do zasluženega izenačenja pa so prišli po šestih minutah nadaljevanja, ko je podajo/strel s strani Jonathana v mrežo preusmeril Cesare Natali.

Prečka Jesusa v sodnikovem podaljšku

Črno-modrim se je v Bologni ponujala priložnost, da po presenetljivem porazu Napolija proti Parmi (0:1) zasedejo tretjo mesto, ki ga je za cilj postavil tudi novi večinski lastnik kluba Erick Thohir. Trener Walter Mazzarri je po zmago krenil z aktiviranjem mladega Matea Kovačića.

Večjega učinka udeleženec prihajajočega mundiala v Braziliji ni prinesel, Bologna pa je brez večjih težav držala točko. Pravi desant na gol domačih so interisti uprizorili v sodnikovem podaljšku, ko je Juan Jesus po odboju od bloka zatresel prečko, a se rezultat do konca ni spremenil.

Strootman AS Roma Cagliari Serie A Italija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA

Cagliari v Rimu do velike točke za Sardinijo

Izkušeni Novosadčan Vlada Avramov je na Olimpicu spravljal ob živce nogometaše AS Rome, ki so v prvem polčasu čustvene tekme proti Cagliariju zapravili številne priložnosti za vodstvo. Sardinci so po minuti molka igrali tudi za preminule na domačem otoku, ki ga je razdejalo hudo neurje, Rimljane pa je pred južno tribuno spremljal portret preminulega nekdanjega napadalca kluba Amadea Amadeija.

Roma je morala odgovoriti po dveh zaporednih remijih, po katerih jo je prvič na vrhu lestvice Serie A prehitel prvak Juventus, a nikakor ni mogla najti poti mimo izjemnega srbskega vratarja. Nekdanji vratar Vojvodine je Rimljane čudežno ustavljal v prvem polčasu, po strelu povratnika Gervinha pa ga je rešil tudi okvir gola. 

Avramov epsko zaklenil vrata

Tudi gostje niso bili nenevarni, poskus Victorja Ibarba z glavo je Morgan De Sanctis v 33. minuti ubranil s skrajnimi močmi, Avramov pa je tudi v drugem polčasu nadaljeval z izjemno predstavo in ubranil poskus Alessandra Florenzija, nato pa s skrajnimi močmi še izvrsten strel Maicona z roba kazenskega prostora. 

Marco Sau je tribune rimskega stadiona šokiral v 55. minuti, ko je v mrežo pospravil podaljšano žogo iz kota, a so sodniki njegov gol upravičeno razveljavili zaradi prepovedanega položaja. Roma je 20 minut pred koncem ostala še brez izključenega trenerja Rudija Garcie. Cagliari bi lahko s strelom Sebastiana Erikssona z roba kazenskega prostora pet minut pred koncem rednega dela celo zmagal, a je De Sanctis žogo izbil izpod prečke.

V sodnikovem dodatku je bilo še dovolj časa, da je Avramov znova ustavil Romo pred zmagovitim zadetkom, ko je po podaji iz kota v 92. minuti na svoji vratnici pričakal strel Nicolása Burdissa, ki je žogo preusmeril tik pred njim, a je srbski vratar ubranil tudi ta poskus. Roma se je morala tako sprijazniti s še tretjim zaporednim remijem in tudi prvo tekmo, na kateri jim ni uspelo zabiti gola.

(AC Milan - Genoa)  Kaka  | Avtor: EPA EPA

Lazarević s prvencem odločil veronski derbi

Dejan Lazarević je z golom v 92. minuti odločil mestni derbi med Chievom in Hellasom Verono. Gostje so v prvem polčasu poskušali s streloma Ivana Radovanovića in Marcela Estibarribie, vendar je prvi z razdalje 18 metrov meril mimo vrat, strel slednjega pa je blokirala domača obramba.

(Hellas Verona - Chievo) Dejan Lazarević navijači gledalci tribuna slavje | Avtor: EPA EPA
Najbolj nevaren poskus za Hellas je imel na voljo Emil Hallfredsson, prodor Cyrila Thereaua pa je pravočasno zaustavil domači vratar. Ko je že kazalo, da se bo tekma končala brez zadetkov, pa je z izjemnim strelom po podaji Perparima Hetemaja v polno zadel Lazarević in Chievu priigral tri točke.

AC Milan ni izkoristil številčne premoči

AC Milan je na San Siru remiziral z Genoo, ki je tekmo končala z desetimi nogometaši. Domači so obračun odlično začeli, saj je že v četrti minuti srečanja pa podaji Nigela de Jonga natančno meril Kaká, ki je zadel iz neposredne bližine. Genoa je za izenačujoči zadetek potrebovala vsega štiri minute. Urby Emanuelson je v kazenskem prostoru rossonerov podrl Šimeta Vrsaljka, z bele točke pa je bil natančen Alberto Gilardino.

Priložnosti za ponovni prevzem vodstva sta imela Alessandro Matri in Mario Balotelli, slednji pa je po prekršku Thomasa Manfredinija celo izsilil enajstmetrovko. Genoa je morala tekmo nadaljevati z igralcem manj, na pomoč pa ji je priskočil kar Balo, čigar strel je zaustavil Mattia Perin. Napako bi lahko nekaj trenutkov kasneje popravil Matri, a brez uspeha.

V drugem polčasu je AC Milan uprizoril enosmerni promet proti vratom gostujoče ekipe, obrambo Genoe pa se preizkušali Ignazio Abate, Balotelli, De Jong in Matri. Perin je ubranil strel z glavo Kakája, medtem ko ambiciozen strel Valterja Birse ni ogrozil gostujočega vratarja. Rossoneri so do izteka obračuna vršili hud pritisk, a so se morali na koncu zadovoljiti le s točko.

Italijanska liga, 13. kolo:

Hellas Verona : Chievo 0:1 (0:0)
Lazarević (90)
Cesar je odigral celo tekmo, Lazarević (oba Chievo) je igral od 61. minute.

AC Milan : Genoa 1:1 (1:1)
Kaká (4); Gilardino (8/11-m)
RK: Manfredini (36/Genoa)
Birsa (Milan) je igral od 46. minute.
Balotelli (Milan) je v 36. minuti zapravil enajstmetrovko.

Napoli : Parma 0:1 (0:0)
Cassano (81)

Livorno : Juventus 0:2 (0:0)
Llorente (63), Tévez (75)

Sampdoria : Lazio 1:1 (0:0)
Soriano (67); Cana (90)
RK: Krstičić (46/Lazio)

Sassuolo : Atalanta 2:0 (0:0)
Zaza (63), Berardi (67)
RK: Antei (76/Sassuolo)
Kurtić (Sassuolo) je igral od 70. minute
.

Torino : Catania 4:1 (2:0)
Immobile (10), El Kaddouri (34, 61), Moretti (59); Leto (50)

Udinese : Fiorentina 1:0 (1:0)
Heurtaux (34)
Iličić (Fiorentina) je igral od 59. minute.

Bologna : Inter 1:1 (1:0)
Kone (12); Natali (51/a.g.)
Krhin (Bologna) in Handanović (Inter) sta odigrala celo tekmo.

AS Roma : Cagliari 0:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.