Šport > Nogomet
14193 ogledov

Niso smeli jesti in se tuširati: "To je sramota!"

Nikola Jovičević Dokležovje NŠ Mura Facebook Nikola Jovičević je zabil dva gola za Muro.
Zapis na družbenem omrežju je dvignil veliko prahu.

V sredo so v območju Medobčinske nogometne zveze Murska sobota odigrali tekme 1. kroga Pokala Pivovarna Union. Osrednji pomurski klub - soboška Mura, se je odpravila na gostovanje v bližnje Dokležovje, čigar ekipa nastopa v peti ligi.

"Čarno-bejli" so srečanje pričakovano dobili (0:2) in se uvrstili v nadaljevanje tekmovanja, v vsakem polčasu je po enkrat zadel Nikola Jovićević.

Gostje so se precej mučili z ekipo, ki profesionalcem ne bi smela biti dorasla. A Mura v letošnji sezoni še zdaleč ni v zavidljivi formi, saj je tudi v prvenstvu daleč od vrha.

Sobočani so imeli še pred nekaj leti moštvo, sestavljeno iz pretežno domačih slovenskih igralcev, veliko jih je bilo iz Prekmurja. V zadnjih sezonah se je to spremenilo, kar pa ni prineslo dviga kakovosti.

Hitro so se odpeljali ...

Dokležovje NŠ Mura | Avtor: Facebook Facebook

Mura pa v sredo očitno ni razočarala le na zelenici. Pred tekmo se soboški veljaki niso srečali s predstavniki domačega kluba. Dodatno dozo nespoštovanja so pokazali po tekmi.

"To kaj je danes pokazala NŠ Mura je žalostno na tekmovalnem, še večja sramota je na organizacijskem nivoju obnašanje vodilnih NŠ Mure. Podcenjevanje profesionalne ekipe do vaške ekipe, ki nastopa v peti ligi, je sramotno. Nihče od vodilnih Mure se ni pozdravil z malimi predstavniki NK Dokležovje," je na Facebooku zapisal eden od ljudi blizu domačega kluba.

"Po tekmi jih je domači klub častil s pogostitvijo, po željah in naročilu posameznih igralcev. Trener jim ni dovolil pojesti naročene hrane, vzeli so jo v avtobus in hitro odšli v MS," je zaplete po tekmi opisal gledalec.

"Niso pokazali spoštovanja, da bi se preoblekli in stuširali v slačilnici v Dokležovju, to so storili v MS. Tudi z avtobusom je bil problem, za NK Maribor in NK Sloboda Tuzla pa ni bilo problema. Trener na koncu izjavi, da ni bilo igrišče vrhunsko za igro, pa to ni prva liga, ampak peta liga. V Dokležovju imamo eno boljših igrišč v MNZ MS. Vsi, ki želimo NŠ Mura dobro se s takšnim pristopom ne moremo strinjati," je nadaljeval Stanko Kovač

"Iz NK Dokležovje je veliko igralcev prispevalo k dobrim rezultatom Mure v zadnjih desetletjih. Ko je uprava NK Mura kadrovala iz majhnih klubov Pomurja je imela boljše rezultate ...," je pomenljivo zaključil.

V 2. krog Pokala Pivovarna Union so se na območju MNZ Murska Sobota uvrstili še Rakičan, Aluvar Gančani, Čarda Martjanci, Radenska Slatina, Grad, Hodoš in Veržej. Naknadno bosta odigrani še tekmi Ižakovci - Ljutomer in Tromejnik - Beltinci.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • izy25 13:46 22.september 2023.

    Bravo za pogum NK Dokležovje, da ste to izpostavili. Glavo gor, vse se vrača , vse se plača.