Šport > Nogomet
24 ogledov

Nürnberg odpustil trenerja

Thomas von Heesen bo na klopi Nürnberga nasledil Hansa Mayerja. Žurnal24 main
Nemški nogometni prvoligaš Nürnberg je v ponedeljek zvečer odpustil trenerja Hansa Meyerja. Vzrok za takšno potezo so slabi dosežki bavarskega kluba v zadnjem obdobju.
 
 

O njem smo razmišljali že nekaj časa. Ima veliko izkušenj v boju za obstanek.

Michael A. Roth

 
Podobno usodo kot Hans Meyer je doživel tudi njegov pomočnik Jürgen Raab. Meyer je vodenje Nürnberga prevzel novembra 2005, največji uspeh pa je dosegel v lanski sezoni, ko je osvojil nemški pokal. V tej sezoni pa klubu ne gre najbolje, po porazu v Karlsruheju in neodločenem izidu s Hanso je zdrsnil na 16. mesto, ki v bundesligi pomeni slovo od prvoligaške konkurence.

Naslednik 65-letnega Mayerja na klopi Nürnberga bo Thomas von Heesen. "O njem smo razmišljali že nekaj časa. Ima veliko izkušenj v boju za obstanek," je odločitev o menjavi utemeljil predsednik kluba Michael A. Roth. Von Heesen naj bi z novimi delodajalci podpisal pogodbo do leta 2009. Odpuščeni Meyer je imel sicer pogodbo še za naslednje leto in pol. Meyer je tretja trenerska žrtev v bundesligi v sezoni 2007/08: pred njim je v Cottbusu Petrika Sanderja zamenjal slovenski trener Bojan Prašnikar, pri Arminii pa je Ernsta Middendorpa nasledil Michael Frontzeck.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.