Šport > Nogomet
22 ogledov

NZS bo poslovala uravnoteženo

 čeferin zavrl Saša Despot
Nogometna zveza Slovenije je na današnji skupščini na Brdu pri Kranju potrdila finančni načrt za leto 2012 in tudi program dela. Tako prihodki kot odhodki bodo po načrtu znašali 8.910.600 evrov.

Med glavnimi poudarki v programu dela so tekme članske vrste, ki bo začela tudi kvalifikacije za SP 2014, in organizacija majskega EP do 17 let.

Ena od točk na dnevnem redu je bila tudi sprememba statuta NZS. Izvršni odbor NZS je v torek podprl predlog Medobčinske nogometne zveze Maribor, da naj bodo vsi podpredsedniki voljeni. Doslej je bil namreč predsednik Združenja 1. SNL avtomatsko član IO, kar bo tudi odslej, in eden od petih podpredsednikov. Tega pa po odločitvi skupščine v prihodnje ne bo več. Tako Branko Florjanič kot predsednik združenja ni več podpredsednik NZS, kar pomeni, da ima zveza le še štiri podpredsednike. Število članov IO pa ostaja enako, to je 17.

NZS je sicer poslovno leto 2011 končala z 8,39 milijona evrov prihodkov. Od tega je 26 odstotkov sredstev dobila od televizijskih pravic, 25 od od Evropske nogometne zveze (Uefa), po 14 odstotkov so prispevali vstopnine ter sponzorstvo in oglaševanje, šest odstotkov je prišlo iz javnih sredstev, deset pa iz drugih virov.

Odhodki so v minulem poslovnem letu znašali 8,45 milijona evrov. Največ, 31 odstotkov, je šlo za člansko reprezentanco, 22 za mladinski nogomet in mlajše reprezentance, 15 so znašali skupni stroški NZS, po deset odstotkov je bilo namenjenih za ženski nogomet in futsal ter klubska tekmovanja in licenciranje, 12 pa je šlo v druge namene.

V finančnem načrtu za leto 2012 pa je NZS predvidela za 8.910.600 evrov prihodkov, od česar bo 25 odstotkov namenila Uefa, 24 televizijske pravice, 11 sponzoriranje in oglaševanje, sedem vstopnina, štiri odstotke javni viri, tri Mednarodna nogometna zveza, 13 domače evropsko prvenstvo do 17 let, devet pa drugi.

Predvideni odhodki za letošnje poslovno leto pa prav tako znašajo 8.910.600 evrov. Od tega bo članska vrsta, ki bo v tem letu skupaj odigrala tri prijateljske tekme, septembra pa bo začela kvalifikacije za SP 2014, dobila 22 odstotkov, mladinski nogomet in mlajše reprezentance 19, klubska tekmovanja in licenciranje ter ženski nogomet in futsal po osem odstotkov, za nogometno infrastrukturo bo namenjenih pet odstotkov, za EP do 17 let 13 odstotkov, za drugo pa deset.

Upoštevajoč SP 2010 in EP do 17 let, to pomeni, da bodo tako odhodki kot prihodki v primerjavi z letom 2011 višji za približno 600 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.