Šport > Nogomet
37 ogledov

NZS v boj proti vsem oblikam nasilja

Olimpija Ljubljana Maribor Prva liga slovenska prvenstvo Stožice gasilci Anže Petkovšek
Nogometna zveza Slovenije je v boju proti rasizmu in diskriminaciji ter nezaželenim oblikam vedenja na stadionih danes organizirala sestanek s predstavniki vseh klubov prve lige Telekom Slovenije in predstavniki generalne policijske uprave.

Poleg te problematike so se na sestanku na Brdu pri Kranju posvetovali tudi o pravnih podlagah, operativnem vodenju tekmovanja in organizaciji tekem ter delu in komuniciranju z organiziranimi navijaškimi skupinami, je sporočila NZS.

Nadgradnja redne komunikacije med nogometnimi in nenogometnimi deležniki glede varnostne problematike, pregled pristojnosti in obveznosti različnih ravni, od NZS do klubov, policije in drugih, vključno s sprejetimi ukrepi na preventivni ali kaznovalni ravni, so bile glavne teme pogovorov, je sporočila NZS. Pogledali so tudi veljavne nogometne predpise in zakonodajo ter osvetlili možne bodoče ukrepe na različnih ravneh pri sodelovanju vseh vpletenih.

Ničelna toleranca na nogometnih tekmah

NZS je poudarila, da se kot krovna organizacija skupaj s svojimi članicami in nogometnimi klubi zaveda svoje odgovornosti za nogomet brez škodljivih praks. Spomnila je na nasilje, diskriminatorno in celo rasistično vedenje posameznikov ali skupin na nedavnih prvoligaških tekmah. NZS je opozorila, da je leta 2012 sprejela pravne podlage za vzpostavitev ničelne tolerance na nogometnih tekmah, neprimerno vedenje na posameznih tekmah pa je v preteklosti že kaznovala.

Rasistično in diskriminatorno vedenje ter izgredi navijaških skupin so problem, ki se ga NZS loteva z vso resnostjo, obenem pa velja poudariti, da so tekme v prvi ligi Telekom Slovenije v večini zelo varni dogodki, brez nasilja in drugih nesprejemljivih dejanj, je še sporočila NZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.