Šport > Nogomet
25 ogledov

NZS zavrnila pritožbo Drave

Agim Ibraimi je za Olimpijo igral med letoma 2008 in 2010. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Nogometna zveza Slovenije je zaradi postopkovnih nepravilnosti zavrgla zahtevek nogometnega kluba Labod Drava za razveljavitev zadnje tekme državnega prvenstva proti Olimpiji.

NZS je zaradi postopkovnih nepravilnosti zavrgla zahtevek nogometnega kluba Labod Drava za razveljavitev zadnje tekme državnega prvenstva. To pomeni, da ostaja v veljavi izid tekme zadnjega kroga slovenske Prve Lige, na kateri je Olimpija z 2:0 (0:0) premagala Dravo.

Nogometaši Olimpije so si s to zmago 16. maja v svoji prvi sezoni po vrnitvi v elitno konkurenco priborili evropski nastop. Zmagovita gola sta prispevala Luka Prašnikar v 78. minuti in Erik Salkić v 90.

Ptujčani so prepričani, da so bili na tej tekmi oškodovani in da bi morali oni zmagati z izidom 3:0, ker so njihovi nasprotniki iz ljubljanske Olimpije igrali z igralcema, ki nista imela pravice nastopa. Gre za igralca Agima Ibraimija in Milana Purovića.

Pravni zastopnik Laboda Drave, ljubljanski odvetnik Vladimir Bilić, se bo pritožil na odločitev nogometne zveze. Po mnenju Bilića so razlogi za razveljavitev njihovega zahtevka neutemeljeni, odločitev krovne nogometne organizacije pa naj ne bi bila v skladu s tekmovalnim pravilnikom. Na NZS so zahtevek zavrgli, ker je nogometni klub s Ptuja zamudil dvodnevni rok za pritožbo, šteto od dneva, ko je bila tekma odigrana, ter ni plačal pritožbene takse v višini 400 evrov. Ptujčani so zahtevo za registracijo novega izida tekme vložili 21. maja.

"Organ prve stopnje NZS spregleda, da Nogometni klub Ptuj sploh ni vlagal pritožbe, temveč zahtevo. Za primer, ko je ekipa nastopila z enim ali več igralci, ki niso imeli pravice nastopa, zainteresirana ekipa ne vlaga pritožbe, temveč zahtevo po 63. členu Tekmovalnega pravilnika NZS. Pravno sredstvo zainteresirane ekipe zato v opisanem primeru ni pritožba, temveč zahteva v smislu določbe 63. člena Tekmovalnega pravilnika NZS. Zato v konkretnem primeru ne more priti v poštev odločitev in utemeljitev organa prve stopnje," je pritožbo utemeljil Bilić.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.