Šport > Nogomet
30 ogledov

O Brečku: ko pade "jermen dol"

Mišo Brečko je trenutno v karanteni. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Škandal(čk)i. Legendarni bivši novinar Jože Pogačnik o Mišu Brečku in športnih prestopnikih.

"Poznal sem in še poznam veliko vrhunskih športnikov, ki se jim je v določenem trenutku 'strgalo'. Gre za trenutek, ko ti pade 'jermen dol'. Brečka sicer osebno ne poznam, vendar sem ga velikokrat videl. Zdel se mi je korekten fant, s profesionalnim odnosom, pravi 'knap', ker izhaja iz tistega okolja, priden. Verjetno je spil kakšen kozarček preveč v družbi Michaela Schumacherja in drugih ter v nekem trenutku je izgubil razsodnost. Najbolj pa bo posledice nosil sam. Slovenski nogomet s tem ne bo nič izgubil,“ ni želel še večje drame iz škandala, ki je v Nemčiji zelo odmeval, delati Jože Pogačnik, upokojeni novinar Dnevnika, in vedro pripomnil: "Če mu je Schumacher dejal, ali bova še enega, se je verjetno počutil prekrasno. In sta še enega. Vsak visoko treniran organizem pa je veliko bolj občutljiv. Gre za pravega profesionalca, ki se mu je to pač enkrat zgodilo."

Malo pivo le po tenisu

Pogačnik ločuje konflikte, ki se rojevajo kot posledica veseljačenja, in tiste zaradi nesporazumov, različnih pogledov. Med slednje sodi znameniti spor med Zlatkom Zahovičem in Srečkom Katancem na svetovnem prvenstvu leta 2002: "Niti Zahoviča niti Katanca še nisem videl … Pardon, Katanca sem videl spiti malo pivo, potem ko je tri ure igral tenis." Tudi konflikt Marka Tuška in Borisa Gorenca leta 2003 na košarkarskem evropskem prvenstvu na Švedskem sodi v zadnjo kategorijo: "Očitno se je tam dogajalo še nekaj na moštveni ravni, bile so neke zamere, medtem ko je pri Brečku prišlo do neljubega dogodka, ki pa ga moramo jemati z razumevanjem, saj bo posledice nosil sam."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.