Šport > Nogomet
17 ogledov

O Italiji: "Mafija, infuzije in 'usluge' tekmecem"

Almeyda River Plate Buenos Aires klop trener Argentina EPA
Italijanski nogomet ni nikoli daleč od škandala. Potem ko je bila uvod v evropsko prvenstvo preiskava o nameščanju tekem, se je zdaj oglasil še upokojeni igralec Matías Almeyda.

Nekdanji argentinski reprezentant in član Lazia, Parme, Brescie ter Interja je trenutno trener River Plateja, v svoji avtobiografiji z naslovom Almeyda: Življenje in duša pa je poskrbel za nekaj šokantnih razkritij.

Nogometaši so umirali

"Pri Parmi so nam dajali infuzijo pred tekmami. Rekli so, da je to mešanica vitaminov, ampak preden si stopil na igrišče, si lahko skočil do stropa. Igralci niso postavljali vprašanj, potem pa so se pojavili primeri smrti nekdanjih nogometašev, ki so umrli zaradi težav s srcem in podobnim. Mislim, da zaradi vseh teh infuzij," piše Almeyda. Njegovo zgodbo so podkrepili televizijski posnetki kapetana Fabia Cannavara, na katerih pred tekmo prejema infuzijo neznanega izvora.

"Usluga" igralcem Rome

Argentinec se je pri Parmi sprl s predsednikom Stefanom Tanzijem, ki naj bi tako njemu kot soigralcu Savu Miloševiću na dom poslal – mafijce. "Žena je prišla domov in slišala glasove. Zbežala je in poklicala policijo. Čakalo me je sporočilo, napisano z motornim oljem. Sporočilo mafije. Žena je pozneje splavila," piše Almeyda.

Zdaj 38-letni trener se je v knjigi spomnil tudi na tekmo iz leta 2001, ko je Parma izgubila proti Romi in ji pomagala do naslova. "Soigralci so nam rekli, da si igralci Rome želijo, da izgubimo. Rekel sem ne in tako se je odzvala večina, ampak na igrišču se je videlo, da nekateri niso tekli tako kot običajno. Denar? Ne vem, temu so rekli usluga ..."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.