Šport > Nogomet
20 ogledov

O Matavžu: "Ima instinkt za gol"

Žurnal24 main
Na novem stadionu v Stožicah Slovenija igra z odliko. Junak tekme s Ferci je bil s tremi goli Tim Matavž. "Ima instinkt za gol," je dejal Pavel Pinni, nekdanji trener Gorice, pri kateri je odrasel Matavž.

Ko pride v priložnost, ima velik odstotek realizacije. To se ne da naučiti, to ti da narava.
Pavel Pinni
"Že takrat je kazal sposobnosti prve špice, igralca, ki zna zadeti. V Gorici je dozorel, nadgradil pa na Nizozemskem. Njegova športna pot gre stabilno in čvrsto naprej. Je talent, ki bo za reprezentanco dal še dosti golov," je dan po hat-tricku Tima Matavža za Žurnal24 dejal nekdanji trener Gorice, Pavel Pinni. Ko je slednji z Gorico trikrat osvojil naslov slovenskih prvakov, se je Tim še kalil med goriškimi mladinci. "Ima instinkt za gol. Ko pride v priložnost, ima velik odstotek realizacije. To se ne da naučiti, to ti da narava. On z delom zdaj to nadgrajuje. Že v Gorici je kazal veliko, že takrat je dajal dosti golov. Zdaj napreduje tudi psihološko."

Je v petek dokazal, da si zasluži stalno mesto v prvi enajsterici slovenske reprezentance? "Dobro … stalno … to bo odločil selektor," pove Pinni. Milivoje Novaković in Zlatko Dedić trenutno nista v formi, kot leto dni nazaj in zato je to v teh dneh tako pogosto novinarsko vprašanje. "To so vendarle igralci, ki so v pravih letih. Morda nista v najboljši formi, a vseeno znata v določenih momentih izkoristit svojo priložnost, še posebej na kakšni težki tekmi. Pri njiju igrajo izkušnje. Postopoma pa bo Matavž prva špica reprezentance."

Ob Matavžu vsa Slovenija govori še o enem mladem fantu. Josipa Iličića dva meseca nazaj tako rekoč ni poznal nihče, zdaj pa zadeva v italijanski Serie A in je sinoči pripravil tri zadetke. "Res je. V nekaj mesecih je šla njegova pot strmo navzgor. Njegove kvalitete niso sporne. Vidi se, da ima talent, ima neko dodatno vrednost – to njegovo kreativnost. Gledal sem nekaj tekem Palerma in videl, da je res zelo kvaliteten. Kar tako priti v italijansko ligo, ni enostavno," razlaga Pinni, ki podrobno spremlja nogometno ligo naših zahodnih sosedov.

Slovenija je Ferske otoke v tretjem kolu kvalifikacij za Euro 2012 premagala s 5:1. Tekmec bo pričakovanjih ni bil enakovreden. "Ni bil, a za vsako zmago se je treba potruditi. Mislim, da so naši tekmo vzeli zelo resno. Od prve minute so diktirali tempo. Igra in žoga sta hitro tekli. Svojo nalogo so opravili z odliko." Ker so naši na prvih dveh tekmah dobili le točko, je zmaga v torek proti Estoniji skorajda nujna. Očitno pa ne bo lahko, saj so ti v petek vzeli skalp Srbije. "Sam sem Estonce gledal proti Italijanom. To ni slaba ekipa, je dobra ekipa. Treba bo odigrati zelo pametno, taktično zrelo in počakat na svojo priložnost, ki se bo gotovo ponudila," je pogovor z nami sklenil Pinni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.