Šport > Nogomet
9 ogledov

O rasizmu se bo zagovarjal po Euru

anglija podgorica terry Reuters
Londonsko sodišče je primer Johna Terryja zaradi domnevnega rasističnega obnašanja na igrišču (ozmerjal naj bi temnopoltega Antona Ferdinanda) prestavili na 9. julij, ko bo že konec Eura 2012.

Angleški nogometni reprezentant John Terry se bo lahko v miru posvetil najpomembnejšemu letošnjemu dogodku, evropskemu prvenstvu v Ukrajini in na Poljskem. Na zaslišanju na sodišču v Londonu so namreč danes njegov primer domnevnega rasističnega obnašanja na igrišču prestavili na 9. julij, takrat pa bo Eura 2012 že konec.

Nogometaš Chelseaja naj bi se spozabil na lanski ligaški tekmi proti ekipi Queens Park Rangers, ko naj bi ozmerjal temnopoltega igralca tekmecev Antona Ferdinanda. Terry je vse obtožbe zanikal.

Angleška nogometna zveza je pred začetkom postopka sporočila, da bo Terryja obravnavala kot nedolžnega, dokler ne bo znana odločitev sodišča. Zdaj se Terryju na podlagi preložene odločitve sodišča odpira možnost nastopa na tekmovanju.

Za Terryja bi morebitna obsodba, grozila mu je kazen v znesku 2.500 funtov, finančno najbrž pomenila kapljo v morju zaslužka, precej večji pa bi bil madež na njegovi marketinški podobi kapetana reprezentance. "Gospod Terry je ogorčen in šokiran zaradi obtožb, ki so se pojavile na njegov račun. Zanika kakršnokoli rasistično obnašanje, prav tako pa ni nikoli v karieri žalil nogometašev z rasističnimi pripombami," je pojasnila nogometaševa odvetniška služba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.