Šport > Nogomet
17 ogledov

O Šukalu: "Ni govoril o stavah"

Šukalo je včeraj dopoldne iz Nemčije v Maribor prišel zanikat vse očitke o nezak Katarina Pernat
Slovenski nogometni reprezentant in član nemškega Duisburga Goran Šukalo je zanikal, da bi od nogometnih kolegov sprejemal nezakonite stave.
Trije še priprti
Šukalu, mariborskim podjetnikom Kosti Turnerju, Ivanu Vinku - Iveku, Vasji Turnerju, Zvonku Hajšku (ki so po razbitju domnevne združbe in aretaciji še vedno v priporu) in Srbu Saši Simiću grozi od pet do osem let zapora.

Slovenskega nogometnega reprezentanta Gorana Šukala, ki si kruh trenutno služi v nemškem MSV Duisburgu, je v sredo dopoldne zaradi očitkov o nedovoljenem organiziranju iger na srečo zaslišal mariborski preiskovalni sodnik. "Brez izjav," je bil po le nekajminutnem zaslišanju kratek Šukalo, ko je zapuščal sodišče. Potem ko so ga konec aprila mariborski policisti ovadili kot enega od članov šestčlanske domnevno kriminalne združbe pobiralcev nezakonitih športnih stav, se preiskovalni sodnik zdaj odloča, ali bo zoper njih v kratkem uvedel sodne postopke.

"Ni bil zadolžen"
Šukalo je sicer – tako kot že pred dnevi javno – tudi sodniku zanikal, da bi nogometne kolege nagovarjal, naj denar vložijo v nezakonite stavnice. Dogovarjanja pa naj bi posneli celo policisti, ki so pogovorom med šesterico menda prisluškovali. "Tega, kar se mu očita, ni storil in s to združbo nima ničesar. Pogovori pa se niso nanašali na organizacijo stavnic," pravi Šukalov zagovornik Franci Matoz, ki je nogometaša spremljal na sodišču. Odvetnik tako pričakuje, da sodnik zoper Šukala niti ne bo uvedel preiskave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.