Šport > Nogomet
445 ogledov

Ob bolečemu izpadu stopil na švedski avtobus

de rossi EPA
Italijanski reprezentant je poskrbel za nenavadno potezo.

Italija po 60 letih prvič ne bo zaigrala na svetovnem prvenstvu, celotna športna javnost na Apeninskem polotoku pa je v šoku. Zaradi poraza je že odletel selektor Gian Piero Ventura, od reprezentančnega dresa pa se je poslovilo ali pa o tem vsaj resno razmišljajo številni  legendarni nogometaši - Gianluigi Buffon, Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini in Daniele De Rossi.

Gian Piero Ventura Dobil nogo Šport Bilo je neizbežno

Slednji si je v zadnjih minutah dvoboja prislužil odobravanje italijanske javnosti, saj je burno reagiral na zahtevo klopi, naj krene na ogrevanje. Izjavil je, da ni primeren za vstop v igro, saj Italija potrebuje nekoga, ki bi dal zadetek in ne njega. Zvezdnik Rome je sicer znan po svoji defenzivni vlogi na sredini igrišča.

daniele de rossi | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

A po tekmi je De Rossi navdušil tudi tekmece. Stopil je na avtobus Švedov in jim čestital za uvrstitev na SP. "Čestitam vam za napredovanje, rad pa bi se tudi opravičil zaradi dveh reči. Zaradi navijačev, ki so žvižgali med vašo himno in za vedenje mojih soigralcev, še zlasti na prvi tekmi," je Švedom dejal italijanski vezist.

daniele de rossi Nesoglasje Šport Zvezdnik izgubil živce: Zakaj jaz!?

Njegove besede je švedskemu Expressnu razkril branilec Pontus Jansson. Član angleškega Leedsa je dejal, da so švedski nogometaši po De Rossijevem monologu ostali brez besed: "Vzdušje v avtobusu je bilo: 'vau, a se je to res zgodilo?' To je bil eden najlepših trenutkov, ki sem jih doživel v karieri. De Rossi se je izkazal za pravega gospoda, odlično osebo in pravega kapetana."

"To je nogomet v najlepši luči. Na zelenici je lahko prava vojna, a po njej bi morali vsi tekmecu pokazati spoštovanje," pa je dejal švedski selektor Janne Andersson. 

Švedska San Siro Eurosport Evforija Šport Švedi podrli studio, selektor čistil slačilnico
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.