Šport > Nogomet
23 ogledov

Obama ne bo gledal Kekovih fantov

Obama se na primer še ni odzval. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Ameriški predsednik Barack Obama se bo svetovnega prvenstva v nogometu udeležil le, če bodo Američani zaigrali v finalu, kar pomeni, da si zagotovo ne bo ogledal srečanja med Slovenijo in ZDA.

"Spomnim se, ko je Obama rekel, da bo morda premislil o ogledu srečanja, če se ZDA uvrstijo v četrtfinale, da bo premislil, če se uvrstijo v polfinale, ter da bo zagotovo prišel na finale," je dejala južnoafriška zunanja ministrica Maite Nkoana-Mashabane po srečanju z njeno ameriško stanovsko kolegico Hillary Clinton. Obama je obljubo dal ob robu srečanja z južnoafriškim predsednikom Jacobom Zumo. "Jaz sem priča," je Clintonova v smehu potrdila obljubo Obame.  Nkoana-Mashabane pa je še dodala, da upa na finale med ZDA in domačo Bafano Bafano.

ZDA bodo na prvenstvu v predtekmovanju igrale v skupini C skupaj z Anglijo, Alžirijo in Slovenijo. Američani bodo na črni celini sicer devetič v zgodovini zaigrali na svetovnih prvenstvih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.