Šport > Nogomet
33 ogledov

Obetajo se spremembe

liga prvakov pokal EPA
Nogometni ligi prvakov se od leta 2018 obetajo spremembe, a jih morata najprej uskladiti Evropska nogometna zveza in klubi.

Najzanimivejši predlog se navezuje na skupinski del tekmovanja; v dveh skupinah bi igralo 16 ekip, kar zagotavlja 14 tekem skupinskega dela za vsako moštvo.

Vodilni evropski nogometni velikani si želijo nov format tekmovanja, s katerim bi prišli do še večjih zaslužkov, želijo pa tudi povečati zanimivost tekmovanja. Zaradi televizijskih in marketinških pravic sprememb v ligi prvakov ne bo do sezone 2018/19.

Če bo prišlo do sprememb, potem bosta ligo prvakov sestavljali dve skupini, v vsaki bo po osem ekip. To pomeni, da bo vsaka odigrala sedem tekem doma in sedem v gosteh, kot poroča angleški Guardian, pa je to prvi korak k tako imenovani superligi, v kateri bi sodelovali le največji nogometni klubi iz Evrope.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.