Šport > Nogomet
24 ogledov

Objavili video brutalnega napada na nogometaša

Spartak Goginev na tekmi Terek Grozni Kuban Krasnodar. Youtube
Videoposnetek brutalnega napada na kapetana ruskega Krasnodarja, Spartaka Gognieva, je končno ugledal luč sveta. Predstavniki ruske lige so spretno skrivali incident, ki se je na tekmi med Terekom Groznim in Kubanom zgodil že 4. novembra. Nogometaša so po odhodu z igrišča možje v uniformah namreč pretepli in mu zlomili nos ter nekaj reber, utrpel pa je tudi pretres možganov. Ruska nogometna zveza ga je kaznovala s šestimi tekmami prepovedi igranja in 1.200 evri!

Vse se je zgodilo tako hitro. Krasnodarjevega kapetana Spartaka Gognieva je glavni sodnik na tekmi z rezervno ekipo Tereka Groznija izključil, Gogniev pa je med odhajanjem z zelenice delilca pravice odrinil. Tridesetletnega napadalca je kljub vsemu čakala mnogo hujša kazen, in tu ne mislimo na tisto s strani ruske nogometne zveze (RFS)! Gogniev je moral namreč po prerivanju ob robu igrišča pobegniti z zelenice, v tunelu pa so ga nato napadli možje v policijskih uniformah – tega se na videoposnetku ne vidi, se pa podatek redno pojavlja v ruskih medijih. Organizator tekme Terek informacije skoraj mesec dni po dogodku namreč še ni zanikal.

Gognievu so napadalci polomili več reber, zlomili nos, utrpel pa je tudi pretres možganov in druge hujše poškodbe, zaradi katerih je moral na operacijo. Nov obrat je prišel kmalu: RFS mu je izrekla kazen šestih tekem prepovedi igranja, plačati pa je moral še 1.200 evrov! Terek je kot organizator moral plačati zgolj 12 tisoč evrov, trener njihove rezervne ekipe in tehnični direktor pa sta dobila enoletno prepoved.

Mednarodni sindikat nogometašev (FIFPro) je ob torkovi objavi posnetka, ki je, kot kaže, njihovo delo, v uradni izjavi zapisal: "FIFPro ne more sprejeti te sodbe. Igralca so pretepli, klub, ki je po vsej verjetnosti odgovoren, pa je bil le blago kaznovan. RFS je pokazala, kako malo spoštovanja ima do pravic nogometašev." RFS se je seveda "izkazala" že v primerih zdajšnjega branilca Olimpije Sretena Sretenovića in nekdanjega napadalca Domžal Nikole Nikezića, ki sta prav pri Kubanu, tokratnem oškodovancu, preživela zgodbo z ustrahovanjem in izsiljevanjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.