Šport > Nogomet
45 ogledov

Oblak: "Beckham ni bil nič boljši!"

Branko Oblak
1/3
Benjamin Kovač
Eden najboljših slovenskih nogometašev vseh časov Branko Oblak je dobil upodobitev v več kot 400-stranski knjigi, ki jo je napisal Ivo Gajič. "Beckham ni bil nič boljši od mene," je pribil Brane.

David Beckham je sicer izdal več kot eno knjigo, toda Branko Oblak mu je s prvencem tesno za petami: “Beckham? Po igri ni bil nič boljši od mene! Vesel sem, da smo skupaj spravili to knjigo, ker vem, da meni samemu to ne bi nikoli uspelo,” je po končanih formalnostih za Žurnal24 dejal Oblak. Poudaril je, da mu je poleg Ivana Gajiča z zbiranjem sredstev za knjigo najbolj pomagal Rifat Tiganj.

Oblak je med uradnim delom predstavitve posebej pozdravil jugoslovanskega reprezentančnega maserja, zdaj 82-letnega Rakija Ranđelovića, ki je v Grosuplje prišel iz Beograda, zahvalil pa se je tudi svojemu prvemu agentu Predragu Naletiliću. Tudi on se je odzval njegovemu vabilu.

Mislil, da ne bo nikogar
“Zelo sem vesel, da je prišlo toliko ljudi. Kot kaže, se premalo cenim, mislil sem, da ne bo nikogar,” je v svojem slogu dodal Oblak. In res – toliko ljudi z vseh vetrov in toliko različnih obrazov lahko privabi le malokdo. Takšni trenutki nas spet spomnijo, da je Slovenija nekoč dala velikega igralca. Slovenca, ki so se mu klanjali celo v Beogradu. Legendo nogometa. Braneta.