Šport > Nogomet
32 ogledov

Oblak dosegel svojevrsten rekord

jan oblak atletico liga prvakov Profimedias
Vnovič najboljši posameznik svojega kluba je po izgubljeni povratni tekmi četrtfinala na Bernabéuu (1:0) ocenil, da je njegov Atlético trpel bolj od pričakovanj.

Herojstva Jana Oblaka tokrat niso bila dovolj za Atlético Madrid, ki je proti Real Madridu v osmem poskusu v najbolj neugodnem trenutku doživel prvi poraz in izpadel iz Lige prvakov. Ponovitev lanskega finala po remiju brez golov na Calderónu tudi tokrat ni navdušila, o predstavi gostov pa največ pove dejstvo, da je bil še drugič v letošnjem četrtfinalu njihov daleč najboljši posameznik slovenski vratar.

Škofjeločan je držal rdeče-bele v igri in tokrat nerviral Cristiana Ronalda in predvsem Javierja Hernándeza, toda portugalsko-mehiški dvojec je po izključitvi Arde Turana v zadnjih minutah speljal dobitno kombinacijo pred vrati, Hernández pa je z golom odločil potnika v polfinale.

"Jasno je, da nismo srečni, toda to je nogomet, vedno ne moreš zmagati. Imamo še šest finalov v La Ligi, z dvignjenimi glavami nam bo uspelo igrati bolje. 'Cholo' (trener Diego Simeone, op. a.) nam je rekel, da moramo dvigniti glave in iti v naslednjo tekmo. Pričakujemo izboljšave v prvenstvu," je tekmo kratko in jedrnato za Canal Plus ocenil Oblak. 

"Naša obrambna čvrstost je plod dela vseh, toda nocoj smo trpeli. Nismo želeli trpeti, želeli smo si gola, toda danes, žal, nismo uspeli," je dodal.

Izključitev turškega vezista v drugem polčasu je morda odločilno prevesila tehtnico, ki je bila že tako nagnjena na stran belega baleta, toda Škofjeločan ni želel podrobneje komentirati Ardinega drugega rumenega kartona zaradi štarta nad junakom lizbonskega finala Sergiom Ramosom. "Z izključitvijo smo si povsem jasno zagrenili življenje. Toda to je že zgodovina, za vikend je že nova tekma. Madrid ima veliko ekipo, velike igralce, če kdo manjka, se zamenjajo in nimaš občutka, da se je kaj zgodilo … Težko je igrati proti njim, toda srce smo pustili na igrišču. Zaslužili so si zmago in želimo jim vso srečo," je zaključil Oblak.

Več na Goal.com/si/.

Komentarjev 1
  • Filipka 11:42 23.april 2015.

    Oblak car! Če ne zarad obramb pa zaradi takšnega športnega odnosa!