Šport > Nogomet
9 ogledov

Oblak: Eno leto bom lepo živel

Branko Oblak verjame v zmago Slovenije. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Branko Oblak od četrtega kola Prve lige ni več trener ljubljanske Olimpije. Obljubljeno mi je bilo, da bodo iz Celja prišli Lisandro Sacripanti, Martin Šarić in Sebastjan Gobec," pravi Oblak.

Spokojnost nedeljskega popoldneva je pretrgala šokantna novica, da Branko Oblak ni več trener Olimpije, ki je v soboto po sicer zelo dobri igri v drugem polčasu izgubila večni derbi z Mariborom z 1:0. Zeleno-beli so sicer po štirih kolih Prve lige osvojili tri točke, a jim je vodstvo tekmovanja dve odvzelo zaradi neigranja na tekmi lanske druge lige v Kranju.  Branetov naslednik naj bi postal Dušan Kosič, nekdanji dolgoletni igralec in kapetan Olimpije.

S kom ste se pogovarjali o odstavitvi?
Z Izetom Rastoderjem.

Kaj je navedel kot glavne razloge, da ne boste več sedeli na ljubljanski klopi?
Dejal je, da je veliko grešil, ampak da nimamo rezultatov in pač ... Segla sva si v roko in dejal mi je, da me bo do konca izplačal. Pogodbo imam pa za eno leto.

Menite, da bi moral glavni vlagatelj še počakati s tako drastično odločitvijo?
Mislil sem, da se bomo rešili z eno tekmo v Ljubljani, z eno zmago. Če po tej dobri igri v Mariboru ni bilo dovolj, potem ne vem, kaj ...

Kaj manjka letošnji Olimpiji po vašem mnenju?
Prva stvar je to, da sem jaz prišel, ko je bilo že vse tam. Trenerji, igralci, vse. Komaj sem se izboril za enega Brazilca. Obljubljeno mi je bilo, da bodo iz Celja prišli Lisandro Sacripanti, Martin Šarić in Sebastjan Gobec. Od tega nismo dobili nič. Kupovali smo brezposelene igralce. Kljub temu ima tisti, ki plačuje, pravico, da vzame stvari v svoje roke. Ali je to prav, pa ne vem.

Vam je žal, da ste sedli na Olimpijino klop?
Ni mi žal, ker sem bil zaveden glede tega, kaj bom dobil. Če bi takrat vedel, da ne bomo nič kupovali, mesta trenerja verjetno ne bi sprejel.

Vas je zavedel Simon Sešlar ali Izet Rastoder?

S Sešlarjem jaz nisem imel nič, pogovarjal sem se le z Rastoderjem.

Kaj boste počeli zdaj?

Nič, eno leto bom lepo živel. Če pa bo priložnost dobiti kakšen klub pa - zakaj ne?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.