Šport > Nogomet
31 ogledov

Oblak: "Imeli smo srečo"

Brane Oblak vidi v reprezentanci številne težave. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Slovenska nogometna legenda Branko Oblak je bil tudi po zmagi nad Estonijo brez dlake na jeziku in tri točke pripisuje sreči. Vseeno meni, da se bomo uvrstili na evropsko prvenstvo.

Braneta Oblaka četa slovenskega nogometnega selektorja Matjaža Keka kljub zmagi proti Estoncem z 1:0 ni zadovoljila, še posebno zato, ker Slovenci sami niso uspeli zabiti gola: "Naš standardni problem, ki se vleče že zelo dolgo, je, da ne moremo dati gola. Na koncu pa smo imeli srečo. Imamo super vratarja, ki nas stalno rešuje. Gol smo dali zaradi pritiska, čeprav je imel tudi nasprotnik svoje priložnosti."

Tim Matavž in Josip Iličić, ki sta bila proti Ferskim otokom najzaslužnejša za visoko zmago, tokrat nista imela svojega dne, a nekdanji nogometaš nemškega Bayerna temu ne pripisuje ključnega pomena: "To sta mlada igralca, ki se šele privajata. Naša težava je, ko se nam po robu postavi malo boljša ekipa. Takrat nimamo igre. Bilo je le 90 minut borbe in to je vse."

Dediča sem v reprezentanco pripeljal jaz. Tam vztraja, ker ima srečo. Pri vseh točkah, ki smo jih nabrali, je bil zraven. Ko sem ga dal ven iz reprezentance, smo začeli izgubljati.
Brane Oblak

Oblak dodaja, da že od vodenja Katanca brez sreče Slovenija ne more doseči pravega rezultata: "Zdaj imamo Iličića, ki je edini sposoben igre ena na ena in lahko odloči zmagovalca z eno potezo. Če njemu ne gre, pa ne vem, kdo lahko prebije obrambo."

Dedič, ki je vstopil v igro v drugem delu, je prinesel nervozo v obrambo Estoncev in bil najzaslužnejši za zadetek. "Njega sem v reprezentanco pripeljal jaz. Tam vztraja, ker ima srečo. Pri vseh točkah, ki smo jih nabrali, je bil zraven. Ko sem ga dal ven iz reprezentance, smo začeli izgubljati. Ima nekaj. Če ga ocenjujemo, kakšen je in kje igra, vemo, zakaj ne igra," še pravi Oblak, ki meni, da nam gre situacija v skupini na roko.

"Vprašanje je, kaj bo s Srbijo, ali jo bodo diskvalificirali. Medvedjo uslugo nam je naredila Severna Irska. Točke, izgubljene v dvobojih s Ferskimi otoki, so lahko na koncu odločilne. Spomladi imamo proti Italiji še največ možnosti za zmago, saj imajo mlado reprezentanco. Mislim, da bomo skoraj zagotovo odšli na EP," zaključuje Oblak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.